Obavijesti

News

Komentari 28

Pred nama su kiše, pljuskovi i oluje: Bit će toplo i nestabilno

Pred nama su kiše, pljuskovi i oluje: Bit će toplo i nestabilno
1

U danima pred nama očekuje se još promjenjivog vremena, s povremenom kišom, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Temperatura zraka bit će podjednako visoka kao i tijekom vikenda

VIDEO

Nakon ćudljivog vremena za vikend, tijekom kojeg je u subotu bilo djelomično sunčano, u nedjelju je zavladalo promjenjivo ili pretežno oblačno vrijeme. U većini krajeva Hrvatske uz povremenu kišu, ponegdje se očekuju pljuskovi i grmljavina, osobito na Jadranu i uz njega, a pljuskovi u Dalmaciji lokalno mogu biti izraženiji, piše DHMZ.

Sunca će biti nešto više u istočnim dijelovima Hrvatske, gdje će kiša stići tek pred kraj dana. Najviša temperatura od 18 do 21 °C, a ujutro mjestimice može biti magle.

munja

U gorju, u Hrvatskom primorju te u unutrašnjosti Istre treba računati na povremenu kišu, na jugu Like mjestimice moguće i obilniju. Duž obale Istre, posebno zapadne, kiša može i izostati. Istočni vjetar i jugo na moru će okrenuti na sjeverozapadni. Temperatura danju većinom od 13 do 17 °C.

Juga će biti i u Dalmaciji, gdje će u drugome dijelu dana zapuhati jugozapadni pa sjeverozapadni vjetar, a more će biti malo do umjereno valovito.  Dnevna temperatura većinom od 15 do 18 °C. Bit će promjenljivo i pretežno oblačno s povremenom kišom, ponegdje moguće i grmljavinom.

Prognoza za ponedjeljak

Prema jugu Hrvatske manje oblaka, danju uz malu vjerojatnost za kišu, no prema kraju dana i u noći na ponedjeljak treba računati na kišu i u ovom dijelu Hrvatske. Puhat će jugo, prema kraju dana na otvorenome sjeverozapadnjak. Najviša temperatura od 17 do 20 °C.

U danima pred nama očekuje se još promjenjivog vremena, s povremenom kišom, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Temperatura zraka bit će podjednako visoka kao i tijekom vikenda ili čak i nešto viša. Najtoplije će biti na istoku, gdje će i kiše biti najmanje, u ponedjeljak vjerojatno i nimalo. Ponegdje će puhati umjeren sjeveroistočnjak, u srijedu jugozapadnjak.

I na Jadranu povremena kiša, poglavito u ponedjeljak. U utorak pak treba računati na mjestimične pljuskove uglavnom uz obalu, i to posebice na sjevernom dijelu, a u srijedu je kiša vjerojatna i drugdje. Sjeverozapadnjak će pritom sredinom tjedna okrenuti na jugo, javlja HRT.

Stabilizacija vremena očekuje se tek potkraj nadolazećeg tjedna. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.