Obavijesti

News

Komentari 44

Stižu minusi i - snijeg! Vikend hladan, na Jadranu i jaka bura

Stižu minusi i - snijeg! Vikend hladan, na Jadranu i jaka bura
3

U prvom dijelu sljedećeg tjedna većinom suho i barem djelomice sunčano, uz slabljenje vjetra i porast dnevne temperature zraka, osim po nizinama unutrašnjosti

VIDEO

Kako je bilo i predviđeno, u subotu nam je stiglo zahlađenje, a snijeg je počeo padati u Zagrebu, ali i ponegdje na Jadranu. 

Tijekom vikenda će diljem Hrvatske biti hladnije nego prošlih dana, te vjetrovitije, mjestimice uz slabe oborine, javlja HRT-ov meteorolog Zoran Vakula. 

Na Jadranu će normalnom prometovanju smetati često jaka bura, ponegdje i olujna, uglavnom podno Velebita i s orkanskim udarima, a malo kiše može pasti rijetko, uglavnom na otocima i otvorenome moru. U kopnenom će području biti umjerenog, gdjegod i jakog sjevernog vjetra, u gorju na udare vjerojatno i olujnog, te povremenog mjestimičnog snijega.

U prvom dijelu sljedećeg tjedna većinom suho i barem djelomice sunčano, uz slabljenje vjetra i porast dnevne temperature zraka, osim po nizinama unutrašnjosti gdje će se jutarnja magla dulje zadržati. Pritom će na kopnu i dalje biti noćnih i jutarnjih temperaturnih minusa, ali ne onakvih kao tijekom dočeka 2015. godine.

U subotu će u istočnoj Hrvatskoj biti promjenljivo i pretežno oblačno te vjetrovito. Mjestimice može biti i slabog snijega. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura oko 0 °C, a najviša dnevna oko 4 °C.

Podjednaka temperatura bit će i u središnjoj Hrvatskoj, također uz vjetrovito vrijeme, s jakim sjevernim vjetrom. Bit će umjereno i znatno oblačno te uglavnom suho.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. U gorju promjenljivo i pretežno oblačno, mjestimice uz mogućnost snijega ili pljuskova snijega. Puhat će jak, na udare i olujan sjeverni vjetar. Uz obalu jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima, pri čemu će more biti valovito, mjestimice i jače valovito. Temperatura zraka od -3 do 1 °C, na moru između 3 i 8 °C. 

U Dalmaciji djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Prema otvorenom moru ponegdje može pasti i malo kiše. Puhat će jaka, mjestimice i olujna bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -1 do 4 °C, uz obalu između 4 i 9 °C.

Podjednaka će temperatura biti i na jugu Hrvatske, gdje će biti djelomice sunčano, prema otvorenom moru ponegdje uz mogućnost za malo kiše. Puhat će jaka i olujna bura i sjeverni vjetar.

I u nedjelju još vjetrovito, ponegdje uz slabe oborine, a zatim...

Idućih dana u unutrašnjosti djelomice sunčano uz hladna jutra, a od utorka manji porast dnevne temperature zraka. U nedjelju postupno slabljenje sjevernog vjetra, a još malo snijega može pasti u gorskim krajevima.

Na Jadranu sljedećih dana barem djelomice sunčano. U nedjelju će još puhati jaka i olujna bura, koja će u ponedjeljak oslabjeti, a u utorak prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutra će biti razmjerno hladna, a od utorka postupan porast temperature zraka, prognozirao je dr.sc. Dragoslav Dragojlović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.