Obavijesti

News

Komentari 129

Stjepan živi s devetero djece i nakon četiri godine dočekali su novi dom: 'Bilo nam je teško...'

Stjepan živi s devetero djece i nakon četiri godine dočekali su novi dom: 'Bilo nam je teško...'
4

Obitelj Prašnjak iz Strašnika na Baniji konačno je dočekala useljenje u svoj dom. S njima trenutno živi devetero djece, a ova složna obitelj i dalje štedi kako bi mogla završiti novu kuću

VIDEO

Još malo i bit će fešta. Proslavit ćemo to sa svima koji su nam pomogli da ponovno imamo svoj topli dom, u kojem ćemo stvarati nova sjećanja, rekao nam je ponosno Stjepan Prašnjak (61), otac dvanaestero djece iz mjesta Strašnik na Baniji. Kuću su izgubili u potresu 2020. godine, a Stjepan nam sad, nakon četiri godine, ponosno pokazuje novu kuću. Njihova je kuća nakon potresa imala narančastu naljepnicu, ali nakon što je sudski vještak napravio detaljan pregled, naglasio je da je kuća ipak za rušenje i da je potrebna potpuna obnova. Obnova je išla vrlo sporo, pa je Stjepan često mislio da će ono privremeno postati stalno.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Stjepan živi s devetero djece i nakon četiri godine dočekali su novi dom: 'Bilo nam je teško...' 00:47

- Ovo nam je prvi Uskrs u ovoj kući. Ne možemo ni opisati radost koju osjećamo svakim ulaskom kroz vrata. Neizmjerno sam zahvalan svima koji su nam pomagali ove četiri godine. Bilo nam je vrlo teško. Ma i sad mi je teško kad se sjetim tog blata i šatora, ali nasreću, to je sad iza nas - rekao je Stjepan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Petrinja: Stjepan i Božica Prašnjak, sa svojih dvanaestero djece, ovaj će Uskrs proslaviti u novoj kući

Novi prostor uredila je supruga Božica (50), a kako je dodala, planiraju u kuhinji staviti veći stol da bi se cijela obitelj mogla okupiti na ručku. Kućom prevladava svijetloljubičasta boja te prikazuje mir koji ova obitelj napokon osjeća.

- Našao sam dobar komad trešnje koji mislim pretvoriti u stol da svi stanemo i da imamo onaj pravi obiteljski ručak - rekao je Stjepan.

Potres je uništio zgrade, ali i naše povjerenje u institucije
Potres je uništio zgrade, ali i naše povjerenje u institucije

'Ima još posla...'

S njima trenutno živi devetero djece, a ova složna obitelj i dalje štedi kako bi mogla završiti novu kuću. Od obnove im je ostalo prizemlje i drugi kat.

- Nije još gotovo, imamo posla. No polako. Najvažnije nam je da smo završili sobe, kuhinju i kupaonicu. Nadamo se da ćemo uspjeti useliti se do kraja travnja. Uskrs nam je skromniji, ali više od toga nam ni ne treba. Dok je zdravlja i ljubavi, mi smo zadovoljni i sretni - rekao je Stjepan.

Dodao je da je u gradnji ove kuće bilo svega, od lijepih do malo manje lijepih trenutka. No unatoč svemu obitelj Prašnjak ostala je ista - radišna i skromna, a u ovoj nesreći dobila i puno dobroga.

Petrinja: Stjepan i Božica Prašnjak, sa svojih dvanaestero djece, ovaj će Uskrs proslaviti u novoj kući

- Goran Konsa postao je dio naše obitelji. On nam je najviše uskočio. Sagradio nam je kuću. Drago mi je da je prepoznao kakva samo obitelj. Ne znam kako bih se odužio svima koji su nam pomagali u ovom stresnom i tužnom životnom periodu. Čak i da su odvojili samo jedan cent za nas, ja sam im neizmjerno zahvalan - rekao je Stjepan.

Obiteljska maza, Filip, već je, kako je rekao Stjepan, odabrao i uredio svoju sobu.

- Odmah je odabrao onu koja će biti najbliže nama. Sam ju je i uredio. Jako se veselio prvoj noći u svojoj novoj sobi. Mene najviše veseli što ponovno vidim osmijehe na njihovim licima - ispričao je Stjepan.

Kako nam je dodao, ovo im je treći put da iznova grade svoj dom. Prvi put su kuću izgubili u ratu. Drugu kuću srušio je potres, a ovo im je treća.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda