Obavijesti

News

Komentari 224

Pretražili mu imanje: Fiolića su uhitili zbog slučaja Planinska

Pretražili mu imanje: Fiolića su uhitili zbog slučaja Planinska
17

Stjepana Fiolića je u petak popodne policija čekala pred imanjem u Maloj Mlaki, a oko 17 sati je stigao. Ubrzo nakon toga je došao i njegov odvjetnik Ante Madunić

VIDEO

Stjepana Fiolića uhitili su u petak oko 19 sati u njegovoj kući u Maloj Mlaki. Večernji list javlja kako je uhićenje potvrdio i Fiolićev odvjetnik Ante Madunić. Dodao je kako su Uskokovi istražitelji pretražili Fiolićevu kuću i poslovne prostore prije nego su ga uhitili. U subotu ujutro će ga prepratiti u Uskok u zagrebačku Gajevu ulicu, a nakon toga će vjerojatno pred istražnog suca na Županijskom sudu. 

Uskokovi istražitelji tijekom pretrage Fiolićeve kuće i poslovnih prostora nisu pronašli nikakve tajne dokumente, a oduzeli su mu samo mobitel. Odvjetnik Madunić rekao je kako je Fiolić uhićen zbog zgrade u Planinskoj ulici, ali detalje ni on ne zna. Policija je Stjepana Fiolića u petak popodne čekala pred njegovim imanjem da se vrati s poslovnog puta.

Sumnjiva prodaja zgrade koja još zjapi prazna 

Radi se o aferi u kojoj se spominje tvrtka Hypo leasing, koja je od Fiolića 2009. godine kupila zgradu u Planinskoj ulici u Zagrebu. Nakon toga su zgradu iznajmili Vladi, tj. Ministarstvu regionalnog razvoja, kojem je na čelu bio Petar Čobanković. Tadašnja potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor potpisala je Vladinu odluku o suglasnosti za sklapanje posla između Hypo leasinga i Ministarstva regionalnog razvitka.

Odluka je sporna jer je plaćeno astronomskih 4000 eura po četvornom metru zgrade površine 2700 kvadrata, a ona još zjapi prazna pa je upitna svrsishodnost skupog najma. Isto tako, sporna je i odluka HDZ-ovog zastupnika Fiolića koji je tim transakcijama zaradio oko 5,8 milijuna eura. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 224
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.