Obavijesti

News

Komentari 85

Što će reći Stier: Je li doista već kuvertirao svoju ostavku?

Što će reći Stier: Je li doista već kuvertirao svoju ostavku?

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier danas bi se trebao očitovati o spekulacijama da napušta Vladu. Razlog je navodno koalicija HDZ-a s HNS-om...

VIDEO

Nakon što je objavljena informacija da je Davor Ivo Stier podnio pa povukao ostavku na sve pozicije, ministar vanjskih i europskih poslova te potpredsjednik Vlade za N1 televiziju je o spekulacijama da napušta Vladu poručio je da će izjave dati u ponedjeljak.

Podsjetimo, Novi list je, pozivajući se na neslužbene informacije, u subotu objavio da je Davor Ivo Stier je prošloga ponedjeljka, dan nakon drugog kruga lokalnih izbora, prije nego što je otputovao u SAD, kuvertirao ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova, kao i na dužnost političkog tajnika HDZ-a. Razlog je bila koalicija HDZ-a i HNS-a, a to je bila kap koja je prelila čašu Stierova nezadovoljstva premijerovim političkim potezima.

Stier je navodno napisao ostavku, ali je nije htio objaviti prije povratka iz New Yorka gdje je sudjelovao u raspravi Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda. Navodno je Plenković u međuvremenu već donio odluku da Stiera na mjestu ministra zamijeni Marija Pejčinović Burić, državna tajnica u resoru vanjskih poslova. Ipak, kad se Stier u četvrtak vratio u Hrvatsku obavio je još jedan razgovor s Plenkovićem i potom povukao ostavku. 

No, ostaje pitanje je li Stier samo odgodio svoju ostavku, te ipak okreće leđa Plenkoviću, ili će se ponašati kao da je sve u najboljem redu?  O sve tomu Stier bi se trebao očitovati danas, javlja N1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.