Obavijesti

News

Komentari 12

'Što prije počne suđenje, prije će završiti i ova moja agonija'

'Što prije počne suđenje, prije će završiti i ova moja agonija'
1

Odvjetnici osmorice optuženih da su Podravku oštetili za više od 400 milijuna kuna su se očitovali o prijedlozima Uskoka. Potom su im predali i svoje prijedloge

VIDEO

Optimist sam. Što prije počne suđenje prije će i završiti pa će završiti ova agonija, rekao je Damir Polančec nakon pripremnog ročišta u ponedjeljak na Županijskom sudu u Zagrebu. Odvjetnici osmorice optuženih da su Podravku oštetili za više od 400 milijuna kuna su se očitovali o prijedlozima Uskoka. Potom su predali svoje prijedloge o kojima će se Uskok očitovati 23., 24. i 25. svibnja. Nakon toga sud će odlučiti o svim prijedlozima i odrediti kada će početi suđenje.

- Svi dokazni prijedlozi Uskoka su obrani prihvatljivi i oslobađajući za Polančeca - smatra Anto Nobilo, odvjetnik bivšeg potpredsjednika Vlade. Veljko Miljević, branitelj Darka Marinca, rekao je kako su se branitelji složili sa 70 posto prijedloga Uskoka.

- Nismo podržali prijedlog o čitanju zapisnika s ispitivanja svjedoka. Kako tijekom istrage nismo mogli ispitivati svjedoke inzistiramo na njihovom ispitivanju na suđenju - rekao je Miljević. Uskok uz Polančeca tereti, bivše čelnike koprivničke tvrtke Darka Marinca, Zdravka Šestaka, Josipa Pavlovića i Sašu Romca, vlasnika i direktora splitske tvrtke SMS Srđana Mladinića, suvlasnika varaždinske Fima Grupe Milana Horvata te odvjetnika Zorana Markovića.

- Odvjetnik Marković involviran je u malom dijelu postupka, a kako ga želimo iskoristiti kao svjedoka tražimo razdvajanje postupka u odnosu na njega. Predložili smo oko 100 svjedoka. Među njima i Ivu Sanadera, Jadranku Kosor, Ivana Jarnjaka, Borisa Kunsta, Đuru Popijača itd. Njih smo predložili da se utvrde okolnosti vezane za radničko dioničarstvo u Podravci. Nije sporno da su u Podravci htjeli provesti radničko dioničarstvo. No svi kojima su se obratili oglušili su se pa i Sanader - rekao je Mate Matić, odvjetnik Zdravka Šestaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12

VIDEO

Pad Cessne kod Zagreba: Čovjek koji je poginuo bio je vozač Hitne pomoći iz Zaprešića?
NESREĆA U STUPNIČKOM OBREŽU

Pad Cessne kod Zagreba: Čovjek koji je poginuo bio je vozač Hitne pomoći iz Zaprešića?

Riječ je o padu sportskog aviona koji je prevozio padobrance na uvježbavanje skokova s padobranom za natjecanje

Pokušaj ubojstva u Zagrebu: Žena (42) izbola poznanika
STRAVA NA MEDVEŠČAKU

Pokušaj ubojstva u Zagrebu: Žena (42) izbola poznanika

Liječnička pomoć muškarcu je pružena u Kliničkoj bolnici Merkur gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, javlja zagrebačka policija
Ovo su slike s mjesta nesreće, HGSS o padu aviona: Našli smo ga u šumi, okrenuo se naopačke
UZNEMIRUJUĆI PRIZORI

Ovo su slike s mjesta nesreće, HGSS o padu aviona: Našli smo ga u šumi, okrenuo se naopačke

Pad zrakoplova tipa Cessna 182 na području Općine Stupnik dogodio se danas, a prva dojava prema HGSS-u zaprimljena je u 16:13 sati. Fotografije u nastavku su uznemirujuće!