Obavijesti

News

Komentari 380

"Što ste Vi napravili? Koji su Vaši rezultati predsjednice?"

"Što ste Vi napravili? Koji su Vaši rezultati predsjednice?"
2

Bivši predsjednik Ivo Josipović u pismu se osvrnuo na oštre komentare predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na njegov mandat.

VIDEO

Bivši predsjednik Ivo Josipović u pismu se osvrnuo na oštre komentare predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na njegov mandat. Pitao ju je zašto ona nema svoj stav i zašto nema vanjsku politiku, zašto ne riješi probleme koje je spomenula.

- Kaže predsjednica, za moga mandata išlo se u Beograd pjevati i plesati, nisu se rješavali problemi. Što ih ne riješite, gospođo predsjednice, u Vašoj su nadležnosti - pita Josipović koji je istaknuo kako je za njegova mandata otvorena suradnja država i mnogih njihovih institucija. Prepolovio se broj nestalih, a Hrvatska je profitirala investicijama i izvozom te je ojačana suradnja. 

- Mogao bih još, ali, i ovo mi se čini dovoljnim da upitam, koji su Vaši rezultati gospođo predsjednice - upitao je Josipović Grabar Kitarović nabrojao svoja postignuća u vanjskoj politici.

- A što se zatvaranja u regiju tiče, evo nekih činjenica. Suradnjom s Vladom gđe Kosor, čiji doprinos Hrvatskoj tek treba pošteno valorizirati, završili smo pregovore s EU i potpisali pristupni sporazum. Sa gđom Merkel u Dubrovniku i predsjednikom Obamom u Varšavi,  položio sam temelje za novu energetsku poziciju Hrvatske. S predsjednikom Napolitanom, pred 8 tisuća ljudi u Pulskoj sam Areni zatvorio mučno poglavlje loših odnosa naših zemalja zbog tada otvorenog pitanja odnosa Talijana i Hrvata nakon Drugog svjetskog rata. Mogao bih navesti još puno toga. A što ste Vi napravili gospođo predsjednice? Odavno je prošlo onih sto dana - stoji u pismu.

Kolinda Grabar Kitarović u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju kazala je kako Hrvatska nema svoj stav ni vanjsku politiku i da nam nedostaje strategija te je kritizirala Josipovića da nije ništa riješio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 380
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C