Obavijesti

News

Komentari 18

Stoljeće unazad: 1.200 škola u blokadi, 'pale' im web stranice

Stoljeće unazad: 1.200 škola u blokadi, 'pale' im web stranice
9

Od CARNET-a, mreže koja opslužuje 1200 hrvatskih škola, kažu ravnatelji, nisu saznali gotovo ništa osim umirujućih tonova kako će se problem brzo riješiti

Tjedan dana prije početka nastave, hrvatske škole su se vratile stoljeće unazad zbog kolektivnog 'pada' školskih web stranica.

U eri e-škole i najavljene velike digitalizacije školstva, škole s roditeljima komuniciraju putem oglasnih ploča i lijepljenjem obavijesti u okolici škole, piše Novi list.

Minus u školama: I ove godine bit će čak 450 prvašića manje?
Minus u školama: I ove godine bit će čak 450 prvašića manje?

To se događa od početka tjedna, pa tako roditelji ne mogu saznati kada im dijete treba doći u školu i koja je smjena, isto kao ni kada je svečanost za prvašiće te kada će se dijeliti udžbenici i slično.

Od CARNET-a, mreže koja opslužuje 1200 hrvatskih škola, kažu ravnatelji, nisu saznali gotovo ništa osim umirujućih tonova kako će se problem brzo riješiti.

Kao i uvijek je razlog pojačani broj pristupa korisnika web stranicama škola zbog čega dolazi do određenih poteškoća.

- Morat ćemo staviti oglas na ulazu u školu, kao u dobra stara vremena kako bismo roditelje obavijestili o svim potrebnim informacijama- rekao je za Novi list ravnatelj OŠ Srdoči, Ivan Vukić.

Problem nam je i zapošljavanje, jer svi natječaji za zapošljavanje nastavnika moraju biti objavljeni na web stranici škole, a to sad nismo u mogućnosti napraviti -  dodaje Vukić, komentirajući da će se škola prisilno vratiti u neka bivša vremena.

Pokretanje videa ...