Obavijesti

News

Komentari 372

Stotine došle podržati kulturni život Šibenika, stigao i Petrina

Stotine došle podržati kulturni život Šibenika, stigao i Petrina
16

Prema nekim procjenama, do čak 1000 Šibenčana došlo je u ponedjeljak dati podršku kulturnom životu grada i vlasnicima kluba Azimut pokraj katedrale

VIDEO

Nekoliko stotina ljudi, prema nekim procjenama i 1000, više nego za najatraktivnijih koncerata na pozornici kluba Azimut, okupilo se u ponedjeljak kako bi dalo potporu vlasnicima Đorđu Kataliniću i Hrvoju Jelkoviću koje su u subotu policajci priveli zbog preglasne glazbe i vrijeđanja policajaca. Mirni prosvjed koji je bio najavljen nije održan jer ga je trebalo najaviti 48 sati ranije, ali su se građani preko društvenih mreža organizirali i okupili kako bi dali potporu klubu koji je ovog ljeta na svojoj zelenoj pozornici ispred katedrale Sv. Jakova i biskupskih dvora održao više od 50 koncerata i drugih kulturnih zbivanja.

Svakog ponedjeljka u Azimutu se održava kviz u organizaciji Kluba studenata Sveučilišta u Zagrebu na koji se večeras prijavio rekordan broj ekipa, čak 38. U svakom timu je po četvero ljudi, a ekipe imaju provokativne nazive poput 'Biskupova djeca' i 'Španjolska inkvizicija'. 

Petrina: Juraj Dalmatinac bi bio sretan da ovo vidi

Na okupljanje je došao i načelnik Primoštena Stipe Petrina. Zapalio je lampion i stavio ga na stepenice ispred katedrale.

- Došao sam dati potporu pravednoj borbi hrvatske mladeži da partijaju ispred katedrale Sv. Jakova, renesansnog majstora Jurja Dalmatinca. Vjerujem da bi i sam Juraj Dalmatinac bio ponosan da večeras vidi ovo - rekao je Petrina. 

'Htjeli smo obogatiti kulturni život grada'

Jedan od suvlasnika kluba Đorđe Katalinić je zahvalio građanima i svojim gostima na velikoj potpori koju su dobili. 

- Naša namjera je bila obogatiti kulturni život grada, ne ulazeći u sukob ni s kim. Žao nam je zbog incidenta, ali on je bio povod mladeži da kažu što misle o tome što mi radimo i o ukupnoj situaciji u društvu - rekao je Katalinić. 

U klub su došli i neki članovi mladeži SDP-a dok se HDZ-ovci koji su u klubu inače česti gosti nisu pojavili. Večeras se nije oglasio ni biskup Ante Ivas. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 372
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura
DOBIO 13 GODINA ZATVORA

Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura

Bivši policajac Denis Lingart nepravomoćno je osuđen zbog 18 razbojništava i jednog u pokušaju. Mete su mu bile banke, Fina...