Obavijesti

News

Komentari 10

Stožer HDZ-a nije bio onakav na kakvog smo navikli. Dame u plavom, alkohol tek iza ponoći

Stožer HDZ-a nije bio onakav na kakvog smo navikli. Dame u plavom, alkohol tek iza ponoći
9

Unatoč izbornoj pobjedi u HDZ-u je vladala poprilično dosadna atmosfera, no dame su se pobrinule pretvoriti dvoranu u Westinu u modnu pistu. Nosila se plava boja...

VIDEO

Komorna i dosadna atmosfera vladala je tijekom cijele večeri u stožeru HDZ-a smještenom u hotelu Westin, a jedini trenutak nekakvog uzbuđenja kojeg su pokazali članovi stranke bio je prilikom objave izlaznih anketa te kasnije prvih neslužbenih rezultata.
Razlog tome moguće da je bio i u činjenici da se nije točio alkohol, dok je hrane bilo u izobilju i konobari su vrijedno tijekom cijele noći nadopunjavali pladnjeve.

POGLEDAJTE VIDEO: Fajrunt u HDZ-u

Pokretanje videa...

hdz fajrunt 00:35

Izbor je bio šarolik, osim klasičnih sendviča s pršutom, kroasana, mini krafnica, pazili su i na one koji ne smiju konzumirati gluten pa su tako posluživali i brownieje bez glutena s bademom. Izbor slastica bio je zaista popriličan, a na slatkom se meniju našao i Choco mousse s malinama i dehidriranim kokosom. Ljubitelji slanog omastili su brk i quicheom od mahunarki i gorgonzole, bilo je tu i raznih kanapeića.

Sokovi u potocima, alkohol tek iza ponoći

No neki su HDZ-ovci bili žedni pa su se često dolazili raspitivati se kod konobara kad će stići nešto "jače".

"Nema alkohola ovdje u prizemlju, tu se ne toči, samo sokovi i voda", uzvratio im je konobar.

VIDEO Dobro raspoloženi HDZ-ovci nisu htjeli još kući. Tražili hit od Prijovićke, pa fajrunt...
VIDEO Dobro raspoloženi HDZ-ovci nisu htjeli još kući. Tražili hit od Prijovićke, pa fajrunt...

Alkohol se pak točio "gore" kako su nam rekli konobari, a gore su bili HDZ-ovi ministri koji bi se s vremena na vrijeme spuštali u prizemlje među članove, malo bi proćaskali, te dali pokoju izjavu medijima o "još jednoj velikoj pobjedi HDZ-a".

Zaštitari su, za razliku od ponekih HDZ-ovaca koje smo ulovili u potrazi za alkoholom, bili zadovoljni što se isti nije točio.

- Bolje da nema alkohola - ustvrdili su zaštitari dok su ćaskali na hodniku Westina.

Plenković: Ujutro krećemo u formiranje parlamentarne većine i naše treće Vlade
Plenković: Ujutro krećemo u formiranje parlamentarne većine i naše treće Vlade

Glazba kao i alkohol pojavili su se u samom finišu, odnosno dobrih pola sata iza ponoći kad se u dvoranu prvi put tijekom večeri spustio HDZ-ov šef Andrej Plenković.

Ozarenih lica dočekale su ga vjerne HDZ-ove članice i članovi, dok je Plenković kao i obično maestralno ušao u prostoriju uz zvukove "Eye of the Tiger". Njegova već standardna pjesma koja mu služi kao intro dok ulazi u prostoriju nakon izborne pobjede. 

I nakon njegovog govora napokon je članstvo dočekalo okrjepu u vidu kapljice, pjenušac se krenuo točiti. Nakon što su Plenković i njegovi ministri na pozornici nazdravili, konobari su pjenušac podijelili i vjernom članstvu, uz tortu, no za nju nije bilo tolikog interesa. Sudeći po brojnim praznim čašama pjenušca, HDZ-ovo je članstvo bilo poprilično žedno.  

Na pozornici nam je pak pozirao krizni stožer, kojemu je falio samo šef HZJZ-a Krunoslav Capak. Tako su nazdravili ministri Davor Božinović i Vili Beroš te Alemka Markotić. 

Iza Plenkovićeva govora, nakon alkohola, krenula je i glazba.

Sramežljiva HDZ-ova mladež

Prvo su puštali domoljubne i navijačke pjesme, pa su se tako dvoranom Westina orile "Moja domovina", "Lijepa li si", "Igraj moja Hrvatska", no zato je iza jednog sat stigla i živa glazba.

U Kini remi Pernara i HDZ-a, u Indoneziji Most uzeo 100 posto, Možemo! uzeo Grčku i Norvešku
U Kini remi Pernara i HDZ-a,  u Indoneziji Most uzeo 100 posto, Možemo! uzeo Grčku i  Norvešku

Izborni stožer HDZ-a bio je ujedno i prava modna pista jer su si HDZ-ovke dale truda i većina ih se poprilično sredila, bile su to haljine u svim nijansama plave, pariški plava, Denver plava, Kolinda plava... Neke su se odlučile i za odijela, bilo je starih, mladih, svih dobnih skupina.

Najmlađe HDZ-ovce koje smo našli imali su 20 godina i bili su poprilično sramežljivi, nisu se dali u priču kao starije i iskusnije članstvo. 

- Otkad ste članovi HDZ-a ? - pitali smo ih.

- Odmah čim smo se mogli upisati, upisali smo se - zagonetno su odgovorili ne želeći otkrivati jesu li već po rođenju dobili člansku iskaznicu. 

Grmoja: 'Snaga Mosta je u ljudima koji čine ovu stranku, ovo je jedan početak promjena'
Grmoja: 'Snaga Mosta je u ljudima koji čine ovu stranku, ovo je jedan početak promjena'

U WC-u smo pak zatekli nešto malo starije generacije, članice HDZ-a kako snimaju selfije. 

Atmosfera na kakvu smo godinama navikli u HDZ-ovim stožerima, ovog je puta izostala. Oduška su si dali tek kad je poslije jedan zasvirala živa glazba. No fajrunt je došao brzo, a već se u dva dvorana u potpunosti ispraznila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

Rafalei će sutra letjeti po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei će sutra letjeti po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH
VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije