Obavijesti

News

Komentari 41

Strahuju od popuštanja nasipa Trebež, evakuirali su mještane

Strahuju od popuštanja nasipa Trebež, evakuirali su mještane
8

Još nema naznaka da bi nasip popustio, ali Sisak se sprema za eventualnu evakuaciju mještana. Već su evakuirali petero starijih ljudi iz Žabna i Starog Pračna

VIDEO

Iako je zaustavljen rast vode na sisačkom području, pojavila se nova opasnost. Riječ je o nasipu Trebež, dugom 5 kilometara, koji je već danima pod pritiskom vode iz Lonjskog polja, a strahuje se da bi zbog dužeg namakanja i pritiska golemih količina vode, mogao popustiti i potopiti cijelu Donju sisačku Posavinu. 

Zasad nema naznaka da bi nasip popustio pod golemim količinama vode, ali preventivno, Sisak se sprema za eventualnu evakuaciju mještana iz naselja na tom području. U tom bi slučaju val mogao ugroziti naselja Gušće, Svinjičko, ali i Galdovo, gradsko naselje Siska.  

Gradonačelnik Siska Dinko Pintarić najavio je u ponedjeljak da će stanovnici biti smješteni po školskim sportskim dvoranama u Sisku, a pri evakuaciji očekuje se pomoć vojske. Također je predloženo da u naseljima na tom području, na kojem bi val mogao ugroziti stanovništvo, škole obustave rad.

Evakuirali petero starijih mještana

Iz nekoliko kuća u selima Žabno i Staro Pračno evakuirani su stariji mještani. 

 - Pet starijih osoba iz poplavljenih kuća morali smo evakuirati u Sisak kako bi imali nužnu skrb. Uz ekipe Hrvatskih voda, pomažu nam vatrogasci iz Topolovca, Sela i Grede. Neobjašnjiv je iznenadni prodor vode s Odranskog polja iz smjera Velike Gorice na koji nismo bili spremni - rekao je za HRT predsjednik Mjesnog odbora Matija Žugaj. 

Vodeni val Save, koja odvodnim kanalom odlazi u Lonjsko polje, uništio je most iznad kanala koji je izgrađen prije dvije godine. Mještani sela Hrastelnica i Palanjek, koja most povezuje, i ranije su tvrdili kako je most loše napravljen, a oštećenja su samo potvrdila strahove. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa