Obavijesti

News

Komentari 16

Stranka Direkt u Splitu podržala Možemo. Benčić: Nakon izbora AP će postati redundantan...

Stranka Direkt u Splitu podržala Možemo. Benčić: Nakon izbora AP će postati redundantan...

Koordinatorica Možemo! i premijerska kandidatkinja Sandra Benčić je poručila da žele ispraviti one politike i odluke koje su kod građana izazvale osjećaj nepravde, nejednakosti i nemoći spram onih povlaštenih

VIDEO

Stranka Direkt, bivša Pametno za Split i Dalmaciju, u utorak je u Splitu dala podršku političkoj platformi i kandidacijskoj listi Možemo! u 10. izbornoj jedinici, te Sandri Benčić kao kandidatkinji za predsjednicu Vlade. Koordinatorica Možemo! i premijerska kandidatkinja Sandra Benčić je poručila da žele ispraviti one politike i odluke koje su kod građana izazvale osjećaj nepravde, nejednakosti i nemoći spram onih povlaštenih.

Želimo Hrvatsku u kojoj država brine za sve građane, u kojoj je ekonomija usmjerena na ostvarenje dostojanstvenih plaća i uvjeta rada, u kojoj je razvoj svih regija zemlje ujednačen. Želimo provesti promjene koje će Hrvatsku učiniti zemljom u koju se dolazi, a ne zemlju iz koje se odlazi, poručila je Benčić na konferenciji za novinare.

Sandra Benčić Ustavnom sudu poručila: 'Neka sada kažu što ne valja ili neka šute zauvijek'
Sandra Benčić Ustavnom sudu poručila: 'Neka sada kažu što ne valja ili neka šute zauvijek'

Predsjednica stranke Direkt Kristina Vidan izvijestila je da su odlučili da neće sudjelovati na izborima za Hrvatski sabor 17. travnja, jer je fokus njihovog djelovanja "bio i ostao Split i Dalmacija".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pojasnila je da prate situaciju na nacionalnoj političkoj sceni i da su odlučili podržati listu Možemo! u 10. izbornoj jedinici, kao i Sandru Benčić kandidatkinju za premijerku jer je, kako kaže, Možemo! jedna od rijetkih stranaka koja je ostala dosljedna u zastupanju vrijednosti koje dijeli i Direkt.

Benčić: Nakon izbora Plenković će postati redundantan

Koordinatorica splitske lokalne grupe Možemo! Tamara Visković je rekla da sve njihove suradnje moraju imati ukorijenjenost u sličnim vrijednostima i rok trajanja duži od datuma izbora, te da će svaki zastupnik Možemo! u Saboru biti borben i argumentiran zagovarač takvih politika i niti jedna vlada neće od njih dobiti bjanko potpis na ijedan od budućih poteza.

VIDEO Benčić: 'Turudića ćemo smijeniti po zakonu, a BiH ćemo uvjetovati da izruči bjegunce'
VIDEO Benčić: 'Turudića ćemo smijeniti po zakonu, a BiH ćemo uvjetovati da izruči bjegunce'

Nositelj liste Možemo! u 10. izbornoj jedinici Đuro Capor je, među ostalim, rekao da će se založiti za zaustavljanje i nekontrolirano širenje urbaniziranog prostora i bespravnu gradnju, te promjene zakonodavnog okvira za lokalne referendume jer želi jaču participaciju građana u prostornom planiranju, osobito za velike prostorne zahvate.

Benčić je novinarima odgovorila da Možemo! neće pristati na bilo kakvu postizbornu koaliciju u kojoj bi bile stranke desnice, primjerice Domovinski pokret i Most, koje, po njezinim riječima, zastupaju anticivilizacijske vrijednosti, od odnosa prema ženama kroz inicijativu o odbacivanju Istambulske konvencije, do ekonomskih mjera poput najava privatizacije HEP-a.

Pitanje za Damira Vanđelića: gdje se to protivnicima dijele šamari, u republici ili diktaturi?
Pitanje za Damira Vanđelića: gdje se to protivnicima dijele šamari, u republici ili diktaturi?

"Možemo neće dati podršku ni jednoj Vladi u kojoj bi takve ideje bile zastupljene, kao što ćemo se boriti protiv teza koje na takvim pitanjima stižu iz HDZ-a, poput izjave Andreja Plenkovića po kojem je zastupljenost žena na listama 'redundantno' pitanje. Poručujemo mu da će nakon izbora on postati redundantan", rekla je Benčić.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Bratići poginuli kod Varaždina na quadu:  'Vidjeli smo se par  sati prije, svi smo tu u šoku...'
TUGA U TUHOVCU

Bratići poginuli kod Varaždina na quadu: 'Vidjeli smo se par sati prije, svi smo tu u šoku...'

Alen je quadom išao na utakmicu prema igralištu Poleta iz Tuhovca. Na povratku je na vozilo s njim sjeo i Goran. Nažalost, vožnja je završila tragično...

Sa zdravstvom nema veze, dvije firme mu propale, kaže da će za čas srediti papire nove bolnice...
BEROŠEV RAVNATELJ

Sa zdravstvom nema veze, dvije firme mu propale, kaže da će za čas srediti papire nove bolnice...

Žanić je u Ministarstvo zdravstva došao 2018. kao pomoćnik tadašnjeg ministra Kujundžića bez da je ikad prije radio u zdravstvu. Žanić mu je bio i zamjenik u stranci Hrvatska zora koju je osnovao Kujundžić
VIDEO Pogledajte kako je policija uhitila čovjeka iz Rijeke zbog pljačke iz 2022. godine
UKRALI PA LUKSUZNI ŽIVJELI

VIDEO Pogledajte kako je policija uhitila čovjeka iz Rijeke zbog pljačke iz 2022. godine

RIJEKA - Dva čovjeka (48,49) su 29. studenoga 2022. godine u garaži trgovačkog centra u Rijeci, počinili razbojništvo nad vozačem-zaštitarom kombi vozila državne tvrtke (FINA) prilikom prijevoza dnevnog utrška novca. Oni su isplanirali razbojništvo tako da su zaštitara, prije ulaska u kombi, uz prijetnju pištoljem zaustavili, razoružali i iz vozila uzeli novac u vrijednosti tadašnjih 5,9 milijuna kuna, odnosno 780 000 eura te pobjegli. Vozilo kojim su se udaljili je također bilo ukradeno, a ukradenim novcem su kupovali nekretnine, vozila, kao i plaćali troškove hedonističkog stila života. Obojica osumnjičenika su kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu za počinjenje kaznenih djela razbojništva i pranje novca, a 49-godišnjak je i predan pritvorskom nadzorniku, dok čovjek (48) nije dostupan hrvatskoj policiji, međutim, slijedi njegovo uhićenje na području Europske unije u suradnji s međunarodnim policijskim institucijama.