Obavijesti

News

Komentari 143

Strašno! Baku Josipu (93) na pregled su naručili tek 2018.

Strašno! Baku Josipu (93) na pregled su naručili tek 2018.
2

Pokušava spasiti vid: Zagrepčanka Josipa Erceg (93) za pregled oka koji bi joj mogao spasiti još malo vida što joj je preostao naručena je tek za dvije godine.

VIDEO

Čitanje novina i gledanje televizije za Josipu Erceg (93), koja živi sama u svom stanu u zagrebačkom Trnju, jedina su zanimacija, uz koju joj dani brže prolaze.

Pokretanje videa...

00:15

Međutim, na desno oko je potpuno slijepa, a na lijevom joj je ostalo samo 30 posto vida.

- Sitna slova ne vidim, ali meni je dovoljno da mogu i naslove pročitati. To mi je najdraža stvar dok mi unuci i praunuci ne dođu u posjet - rekla je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

03:08

Sin Željko (63) htio bi joj omogućiti koliko god je to moguće kvalitetan život, pa ju je nedavno odveo na pregled vida kod oftalmologa. Zanimalo ga je može li se nešto učiniti da se poboljša vid njegove majke, koja se u zadnje vrijeme sve više počela žaliti na poteškoće dok čita, ali i obavlja kućanske poslove. Oftalmolozi su je nakon pregleda uputili na dubinsku pretragu oka u KB Sveti Duh. Objasnili su im kako bi nakon tog pregleda mogli Josipi propisati terapiju koja bi joj poboljšala vid ili pak održavala postojeće stanje kako ne bi potpuno izgubila vid.

Liječnica opće prakse za taj pregled morala ju je naručiti.

- Majka i ja šokirali smo se shvativši da je pregled zakazan za listopad 2018. godine. Pa radi se o staroj ženi koja nema vremena čekati toliko. Tko zna hoće li uopće doživjeti 2018. godinu - rekao je Željko.

Ogorčen je, kaže, jer je 40 godina plaćao zdravstveno, a sad ne može majci pružiti koliko-toliko kvalitetan život.

- Majka i ja našli smo se u smiješnoj, ali istodobno i tragičnoj situaciji. Isprva nismo shvatili da se radi o 2018. godini pa smo se 22. listopada, prije nekoliko dana, uputili na Sveti Duh. Mama je bila jako uzbuđena jer je vjerovala da će se nešto riješiti po pitanju njenog vida. Odjednom je izašla medicinska sestra iz ordinacije i pitala nas je zašto smo došli. Bio sam zbunjen i rekao sam joj da smo za danas naručeni. Ona se nasmijala i rekla mi da smo pogriješili te da je pregled predviđen za 22. listopada, ali 2018. godine. Mislim da su svi koji su to čuli u čekaonici na našem licu mogli vidjeti koliko smo zaprepašteni - rekao je Željko. Iz zagrebačke bolnice Sveti Duh poručili su nam da oni nemaju nikakve veze s datumom koji pacijenti dobiju.

- Liječnica opće prakse gospođe Erceg u sustavu e-naručivanja ima uvid u prvi slobodan termin za ovaj pregled. S obzirom da se kod nas najviše čeka na ovakav pregled, vjerujem da je u nekoj drugoj bolnici mogla doći prije na red. Liječnica je na kraju ipak odabrala našu bolnicu, a to može biti na zahtjev pacijenta koji ima izrazitu želju doći baš k nama ili prema mjestu stanovanja ili pak nekom drugom kriteriju. Moram priznati da nam ne bi bilo prvi put da unatoč dalekom datumu za koji su pacijenti naručeni, izađemo u susret ljudima i primimo ih ranije. Uvijek uzmemo u obzir njihove godine i težinu bolesti. Takve slučajeve imamo svaki dan. Jako mi je žao što je gospođa Erceg dobila tako daleki datum i siguran sam da ćemo i nju primiti puno ranije - rekao je Mladen Bušić, ravnatelj KB-a Sveti Duh.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 143
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag