Obavijesti

News

Komentari 5

Strašno: Tigrići su završili kao lijekovi tradicionalne medicine

Strašno: Tigrići su završili kao lijekovi tradicionalne medicine
5

Najmanje 70 uginulih tigrića pronašli su tajlandski istražitelji u prostorijama Hrama tigrova. Popularnom turističkom odredištu vlasti su sad oduzele i 137 odraslih primjeraka

VIDEO

Najmanje 70 uginulih tigrića pronašli su tajlandski istražitelji u prostorijama Hrama tigrova. Popularnom turističkom odredištu vlasti su sad oduzele i 137 odraslih primjeraka tih mačaka.

Zaštitnici životinja, policija i inspekcija krenuli su u veliku akciju spašavanja nakon što su sredinom tjedna otkrili budističkog svećenika koji je pokušao prošvercati dvije tigrove kože. Osim njih, među stvarima u svom kamionu imao je i 1045 talismana izrađenih od dijelova životinja, devet očnjaka, 33 mala dijela kože, 78 medaljona i dva talismana izrađena od dijelova šapa.

To je tek mali dio onog što su voditelji parka skrivali od javnosti. Zasad su dobili kaznene prijave zbog posjedovanja dijelova ubijenih ugroženih životinja, no cjelokupna istraga se nastavlja.

Naime, samo jednog ubijenog tigrića starog oko mjesec dana na crnom tržištu su prodavali za 19.000 kuna. Krajnje odredište bili su im centri s kineskom tradicionalnom medicinom, koji su od leševa izrađivali lijekove, javlja Bangkok post. Zbog tog su im oduzeli i odrasle primjerke, koje će prebaciti u ostala državna utočišta za divlje životinje.

- Zatekli smo ih vezane lancima. Neki su tigrovi toliko dugo bili u jednoj pozi da više nisu mogli samostalno ustati - kazali su istražitelji.

Osim životinja, inspekcija je tijekom akcije na području hrama pronašla dijelove zaštićenih biljaka, a o kaznama za rušenje i nelegalnu obradu tek trebaju odlučiti.

Hram tigrova osnovali su 1994. godine kao utočište za te divlje životinje. Svećenicima su ih nosili seljani koji su pronalazili napuštene mladunce. Oni su to iskoristili u turističke svrhe i godišnje na njima zarađivali oko tri miljuna dolara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece
ODVJETNIKU MUČNO

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece

'Ovo nikad nisam doživio u svojoj karijeri', rekao je šokirani odvjetnik osumnjičenog. Pretpostavlja se da je djevojka provela dva dana u šumi i ondje ju je najmanje dva puta silovala, mučila i zlostavljala skupina djece

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku
Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?
FOKUS ISTRAŽITELJA

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?

Djevojčica (2) je nestala 26. ožujka u Srbiji. Smatraju da je ubijena. Uhitili su počinitelje. No analiza tragova zasad ne ide u prilog istražiteljima