Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Strava u Engleskoj: U kamionu s Balkana pronašli 39 mrtvih

Vozač (25) kamiona uhićen je jutros u Greysu, na samom jugu Engleske. Radi se o muškarcu iz Sjeverne Irske kojeg je policija uhitila zbog sumnje na ubojstvo. Policija trenutno radi na rasvjetljavanju slučaja...

Foto: Reuters/PIXSELL
90 komentara

Engleski mediji javljaju da je 39 ljudi pronađeno mrtvo u kamionu. Pronađeni su unutar kamiona u industrijskom dijelu grada Greys, u grofoviji Essex, piše News Sky.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vozač (25) kamiona je uhićen. Radi se o muškarcu iz Sjeverne Irske kojeg je policija uhitila zbog sumnje na ubojstvo. Policija trenutno radi na rasvjetljavanju slučaja te identificiranju tijela, 38 odraslih i jednog tinejdžera.

- Radimo na identifikaciji žrtava, no očekujem da će to biti dug proces - rekao je inspektor Andrew Mariner.

- Uhitili smo vozača kamiona koji zasad ostaje u pritvoru, dok se naša istraga nastavlja. Ovo je tragičan incident u kojem je živote izgubilo mnogo ljudi. U tijeku su naša ispitivanja kako bi se utvrdilo što se dogodilo - zaključio je Mariner. 

Kako prenosi Sky, vjeruje se da je kamion stigao iz Bugarske i u Veliku Britaniju ušao preko Walesa. The Sun neslužbeno prenosi kako je crveni kamion u subotu trajektom stigao u velšku luku Holyhead i potom se autoputom zaputio u Grays, koji je na samom jugu Engleske. Na trajekt se navodno ukrcao u Dublinu i sama ruta njegova putovanja je izrazito neuobičajena. Za kamion koji dolazi s područja Europe uobičajena bi ruta trebala biti Calais - Dover, no tamo su kontrole rigorozne: policija ima posebno izvježbane pse pa čak i detektore otkucaja srca. 

Sumnja se da je kamion u Irsku stigao preko francuske luke Cherbourg, koja ima izravnu liniju s irskom lukom Rosslare, da bi se u Dublinu onda ukrcao na trajekt za Wales. 

Kamion je pronađen u industrijskoj zoni "Waterglade Industrial Park". Oko 1.40 ujutro policiju je alarmirala Hitna pomoć, no zasad je nejasno tko ih je pozvao na mjesto gdje je pronađen. 

Bugarski ministar vanjskih poslova zasad nije mogao potvrditi je li kamion uistinu krenuo iz Bugarske. 

- Ovo je nezamisliva tragedija - rekao je britanski premijer Boris Johnson. 

The Sun neslužbeno doznaje kako se radilo o kamionu-hladnjači, kod kojeg se u prikolici temperatura može spustiti i do "minus 25", no nemaju potvrdu da je hlađenje bilo aktivirano. 

Prije 19 godina u kamionu u luci Dover policajci su pronašli 58 tijela. Svi su umrli od gušenja. Vozač Perry Wacker je tad osuđen na 14 godina zatvora zbog krijumčarenja ljudi. Tu operaciju organizirala je kineska mafija.  

 

 

Možda vas zanima i ovo:
Message