Obavijesti

News

Komentari 90

Strava u Engleskoj: U kamionu s Balkana pronašli 39 mrtvih

Strava u Engleskoj: U kamionu s Balkana pronašli 39 mrtvih
9

Vozač (25) kamiona uhićen je jutros u Greysu, na samom jugu Engleske. Radi se o muškarcu iz Sjeverne Irske kojeg je policija uhitila zbog sumnje na ubojstvo. Policija trenutno radi na rasvjetljavanju slučaja...

VIDEO

Engleski mediji javljaju da je 39 ljudi pronađeno mrtvo u kamionu. Pronađeni su unutar kamiona u industrijskom dijelu grada Greys, u grofoviji Essex, piše News Sky.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:18

Vozač (25) kamiona je uhićen. Radi se o muškarcu iz Sjeverne Irske kojeg je policija uhitila zbog sumnje na ubojstvo. Policija trenutno radi na rasvjetljavanju slučaja te identificiranju tijela, 38 odraslih i jednog tinejdžera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Radimo na identifikaciji žrtava, no očekujem da će to biti dug proces - rekao je inspektor Andrew Mariner.

- Uhitili smo vozača kamiona koji zasad ostaje u pritvoru, dok se naša istraga nastavlja. Ovo je tragičan incident u kojem je živote izgubilo mnogo ljudi. U tijeku su naša ispitivanja kako bi se utvrdilo što se dogodilo - zaključio je Mariner. 

Kako prenosi Sky, vjeruje se da je kamion stigao iz Bugarske i u Veliku Britaniju ušao preko Walesa. The Sun neslužbeno prenosi kako je crveni kamion u subotu trajektom stigao u velšku luku Holyhead i potom se autoputom zaputio u Grays, koji je na samom jugu Engleske. Na trajekt se navodno ukrcao u Dublinu i sama ruta njegova putovanja je izrazito neuobičajena. Za kamion koji dolazi s područja Europe uobičajena bi ruta trebala biti Calais - Dover, no tamo su kontrole rigorozne: policija ima posebno izvježbane pse pa čak i detektore otkucaja srca. 

Sumnja se da je kamion u Irsku stigao preko francuske luke Cherbourg, koja ima izravnu liniju s irskom lukom Rosslare, da bi se u Dublinu onda ukrcao na trajekt za Wales. 

Kamion je pronađen u industrijskoj zoni "Waterglade Industrial Park". Oko 1.40 ujutro policiju je alarmirala Hitna pomoć, no zasad je nejasno tko ih je pozvao na mjesto gdje je pronađen. 

Bugarski ministar vanjskih poslova zasad nije mogao potvrditi je li kamion uistinu krenuo iz Bugarske. 

- Ovo je nezamisliva tragedija - rekao je britanski premijer Boris Johnson. 

The Sun neslužbeno doznaje kako se radilo o kamionu-hladnjači, kod kojeg se u prikolici temperatura može spustiti i do "minus 25", no nemaju potvrdu da je hlađenje bilo aktivirano. 

Prije 19 godina u kamionu u luci Dover policajci su pronašli 58 tijela. Svi su umrli od gušenja. Vozač Perry Wacker je tad osuđen na 14 godina zatvora zbog krijumčarenja ljudi. Tu operaciju organizirala je kineska mafija.  

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.