Strava u Šandrovcu: 'Markova kaciga odletjela je 30 metara' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 244

Strava u Šandrovcu: 'Markova kaciga odletjela je 30 metara'

Strava u Šandrovcu: 'Markova kaciga odletjela je  30 metara'
6

Marko (21) i Valentina (20) vraćali su se s bazena na mopedu. Na njih je naletjela vozačica koja je prebrzo vozila. Marko je poginuo, a tri djevojke teško su ozlijeđene

VIDEO

Nakon što su se Marko (21) i Valentina (20) oprostili od njezinog oca koji je krenuo u Austriju otišli su se provozati mopedom do bazena, jer ju je poslije namjeravao odvesti kući u susjedno naselje Bedenik, gdje Valentina živi s roditeljima, kazali su nam u Šandrovcu bliski članovi obitelji Bedeković u ponedjeljak, dan nakon stravične prometne nesreće, koja se bila u nedjelju u poslijepodnevnim satima.  

Inače mještani Šandrovca, 20-tak kilometara od Bjelovara imaju samo riječi pohvale za mladi par koji je u vezi više od dvije godine i koji su planirali zajedničku budućnost. Otac Mijo (55) i majka Marica (53) od boli nisu izlazili iz kuće iz koje su dopirali jecaji. Marko je bio najmlađi od troje djece, i ljubimac starijih sestara. 

Uzrok nesreće brzina

Marko je po struci monter centralnog grijanja, koji je do nedavno radio u bjelovarskom Elektrometalu, dok je Valentina studentica. No, okrutna sudbina se poigrala i u nesreći koju je izazvala 21-godišnja A. G., koja živi u 10-tak kilometara udaljenoj Suhoj Kataleni, svojom nesmotrenošću uništila planove svojih vršnjaka. 

Policija u svom izvješću navodi da je uzrok nesreći neprilagođena brzina kojom je 21-godišnja vozačica Opel Astre varaždinskih registracija ušla u lijevi oštri zavoj koji nije mogla savladati. Nakon što je osobnim automobilom zahvatila bankinu prešla je na suprotnu stranu, gdje je desnom bočnom stranom udarila u moped "Yamaha Aerox  yq 50" kojim  je  upravljao Marko B. (21) iz Šandrovca. On se kretao iz suprotnog smjera svojom desnom stranom kolnika. Nakon udara oba vozila su sletjela izvan  kolnika  na zemljanu površinu i putni jarak. 

Od siline udarca mladić preletio preko ograde

- Sjedio sam u hladovini i vidio kako se automobil počeo „šetati“ po cesti i udario u motor na kojem su bili Marko i Valentina. Od siline udarca mladić je preletio preko betonske ograde i pao nekih osam metara unutar dvorišta tvrtke „Metalprodukt“. Njegova je kaciga doletjela do mojeg dvorišta koje je od mjesta sudara nekih 30-ak metara – kazao nam je očevidac, Franjo Fleković (64) koji živi u Bjelovarskoj ulici gdje je bila nesreća. 

Uz Markovu djevojku i vozačicu Opela teško je ozlijeđena i njezina 19-godišnja suvozačica V. H. 

Darko Koščak, šef Kirurgije u bjelovarskoj bolnici, nam je kazao kako su sve tri djevojke stabilno, te da nisu životno ugrožene. 

Vozačica se utrkivala?

Žitelji Šandrovca su ogorčeni brzom vožnjom neodgovornih vozača koji se voze kao na auto pisti. 

- Mislim da se vozačica Astre utrkivala s jednim mladićem, jer joj je cesta poznata i zato je teško povjerovati da se iz čista mira tako brzo vozila kroz mjesto – kazao nam je jedan mladić koji je vozio malo dijete u kolicima, žaleći se da svako malo moraju bježati u putni jarak, jer nema nogostupa. Dodao je kako će se nakon ovakve tragedije morati nešto poduzeti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 244

VIDEO

Novi prihodi i krediti: Bartulica je objavio najnoviju imovinsku karticu! Pogledajte što sve ima
DOZNAJU 24SATA

Novi prihodi i krediti: Bartulica je objavio najnoviju imovinsku karticu! Pogledajte što sve ima

Nova imovinska kartica prošla je administrativnu provjeru Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

'Predstojnik je trudne kolegice tjerao da dežuraju po noći...'
POBUNA NA TRAUMI

'Predstojnik je trudne kolegice tjerao da dežuraju po noći...'

Nakon što su početkom lipnja u predstavci upozorili na brojne nepravilnosti, sedam je liječnika Klinike za traumatologiju u Zagrebu pisalo je ministru Berošu, ali čelniku Hrvatske liječničke komore
U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija:  Prošlo je dosta vremena otkad je umro
UŽAS U ZAGREBU

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija: Prošlo je dosta vremena otkad je umro

U petak navečer policija je u stanu na Trešnjevci pronašla tijelo muške osobe. Još nije poznat uzrok smrti...