Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Učenici (7) se kišobran zario u oko, u bolnici se bori za život

Sve se dogodilo na malome odmoru prije početka sata. Djetetu je odmah pružena pomoć. Svi smo u šoku. Djeci ćemo osigurati psihološku pomoć, kaže ravnatelj

Ivana Ivanović/Pixsell
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
254 komentara

Djevojčica (7) prvog razreda Osnovne škole Vjekoslava Paraća u Solinu bori se za život nakon što je u naguravanju dobila kišobranom u oko. Sve se odvijalo oko 9.30 sati, na malom odmoru. Curica je zatim pala udarila glavom o ormar, pa na pod te se onesvijestila. 

Ima teške ozljede oka te krvarenje u mozgu. Probijena joj je lubanja. 

- Djevojčica ima ozljedu u području oka, točnije očne duplje. Koliko je samo oko ozlijeđeno utvrdit će stručnjaci. Njezino stanje je ozbiljno, ima traumu glave te je u induciranoj komi kako bi se brže oporavila - rekao nam je prof.dr. sc. Marijan Saraga, predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Split. 

Prve informacije govorile su da se djevojčici u oko zabila oštrica kišobrana, no kasnije se ispostavilo da je riječ o malom rasklopnom kišobranu. 

Ravnatelj škole Đuro Baloević nije želio govoriti o samom slučaju napominjući kako su za sve zadužena nadležna tijela Ministarstva te policija. 

- Ovo je zaista strašan slučaj i mogu vam samo reći da je djevojčica životno ugrožena. U cilju zaštite privatnosti djece i njihove obitelji ništa drugo ne mogu govoriti - kazao nam je vidno uznemireni ravnatelj koji će za djecu koja su sve vidjela omogućiti psihološku pomoć. 

Kako doznajemo, dio nastave je odmah otkazan. Hitna pomoć je stigla u roku od nekoliko minuta te djevojčicu prebacila u KBC Split. Priključena je na respirator, a prema nekim informacijama liječnici, koji se bore za njezin život, za sada čekaju s operacijom.


Možda vas zanima i ovo:
Message