Obavijesti

News

Komentari 254

Učenici (7) se kišobran zario u oko, u bolnici se bori za život

Učenici  (7) se kišobran zario u oko, u bolnici se bori za život
4

Sve se dogodilo na malome odmoru prije početka sata. Djetetu je odmah pružena pomoć. Svi smo u šoku. Djeci ćemo osigurati psihološku pomoć, kaže ravnatelj

VIDEO

Djevojčica (7) prvog razreda Osnovne škole Vjekoslava Paraća u Solinu bori se za život nakon što je u naguravanju dobila kišobranom u oko. Sve se odvijalo oko 9.30 sati, na malom odmoru. Curica je zatim pala udarila glavom o ormar, pa na pod te se onesvijestila. 

Ima teške ozljede oka te krvarenje u mozgu. Probijena joj je lubanja. 

- Djevojčica ima ozljedu u području oka, točnije očne duplje. Koliko je samo oko ozlijeđeno utvrdit će stručnjaci. Njezino stanje je ozbiljno, ima traumu glave te je u induciranoj komi kako bi se brže oporavila - rekao nam je prof.dr. sc. Marijan Saraga, predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Split. 

Prve informacije govorile su da se djevojčici u oko zabila oštrica kišobrana, no kasnije se ispostavilo da je riječ o malom rasklopnom kišobranu. 

Ravnatelj škole Đuro Baloević nije želio govoriti o samom slučaju napominjući kako su za sve zadužena nadležna tijela Ministarstva te policija. 

- Ovo je zaista strašan slučaj i mogu vam samo reći da je djevojčica životno ugrožena. U cilju zaštite privatnosti djece i njihove obitelji ništa drugo ne mogu govoriti - kazao nam je vidno uznemireni ravnatelj koji će za djecu koja su sve vidjela omogućiti psihološku pomoć. 

Kako doznajemo, dio nastave je odmah otkazan. Hitna pomoć je stigla u roku od nekoliko minuta te djevojčicu prebacila u KBC Split. Priključena je na respirator, a prema nekim informacijama liječnici, koji se bore za njezin život, za sada čekaju s operacijom.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 254
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.