News

Komentari 48

Stručnjaci: Svi misle da Rusi žele osvojiti opkoljene gradove, a to je možda taktička varka

Stručnjaci: Svi misle da Rusi žele osvojiti opkoljene gradove, a to je možda taktička varka

Vojni stratezi vjeruju da će ruski vojni stroj, umjesto da napadne Odesu i sjedište ukrajinske ratne mornarice, nastaviti većim dijelom zaobilaziti obližnji Mikolajiv

Neki vojni stručnjaci upozoravaju da Rusija planira munjevito napredovanje iz južne Ukrajine prema sjeveru kako bi se povezala s drugim bataljunima i opkolila vojsku predsjednika Volodimira Zelenskog i proglasila pobjedu u ratu protiv Ukrajine, javlja Telegraph.

Ocjenjuju kako je ruska strategija, koja predviđa masovno gomilanje ruskih mornaričkih snaga na Crnom moru, s ciljem, kako se čini, da se pokrene napad amfibijama na Odesu, zapravo varka. Tako navodno žele prevariti i zbuniti ukrajinske generale kako ne bi naslutili novu rusku taktiku koja se, kažu stručnjaci, drži u tajnosti.

Vojni stratezi vjeruju da će ruski vojni stroj, umjesto da napadne Odesu i sjedište ukrajinske ratne mornarice, nastaviti većim dijelom zaobilaziti obližnji Mikolajiv, gurajući se prema sjeveru prije nego što krenu na istok kako bi napali ukrajinsku vojsku, čija glavnina ostaje prikovana za regije Donjeck i Lugansk blizu ruske granice.

Ako su ruski generali pripremili takav blef, to znači da im zauzimanje velikih gradova nisu najvažniji vojni ciljevi, nego da umjesto toga žele zapravo opkoliti ukrajinsku vojsku kako bi 'demilitarizirali' zemlju, ili barem njezin istok i jugoistok što im je glavna preokupacija.

Iako je Rusija u početku planirala brzu invaziju i okupaciju Kijeva, njihovo sporo napredovanje koje su osujetile nadahnute ukrajinske obrambene snage, može značiti da su se generali "prešli" na nove ciljeve, ocjenjuju vojni stratezi.

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE<<<

Najčitaniji članci