Obavijesti

News

Komentari 92

'Lansiranjem hipersoničnog projektila Rusi su htjeli pokazati Zapadu za što su sve sposobni'

'Lansiranjem hipersoničnog projektila Rusi su htjeli pokazati Zapadu za što su sve sposobni'

SAD je uspio u stvarnom vremenu pratiti lansiranje projektila, rekli su izvori za CNN. Namjera ovih lansiranja bilo je testiranje oružja, ali slanje poruke Zapadu, tvrde izvori

Američki dužnosnici potvrdili su za CNN da je Rusija prošlog tjedna protiv Ukrajine upotrijebila hipersonične projektile. Ovo je prva poznata upotreba takvih projektila u ratu. SAD je uspio u stvarnom vremenu pratiti lansiranje projektila, rekli su izvori za CNN. Namjera ovih lansiranja bilo je testiranje oružja, ali slanje poruke Zapadu o tome za što je Rusije sve sposobna, reklo je više izvora. 

Rusi su objavili snimku: Ovo je navodno hipersonično super oružje kojim su napali Ukrajinu
Rusi su objavili snimku: Ovo je  navodno hipersonično super oružje kojim su napali Ukrajinu

Podsjetimo, Rusija je ranije objavila kako su hipersonične rakete uništile veliko podzemno skladište u kojem su se nalazile ukrajinske rakete i zrakoplovno streljivo. Rusija kaže da je prvi put upotrijebila svoje najnovije hipersonično oružje u Ukrajini.

Ubrzo se na Twitter računu ruskog ministarstva obrane pojavila snimka navodne uporabe hipersoničnog oružja.

- Uništenje skladišta oružja Oružanih snaga Ukrajine udarom visokopreciznog raketnog oružja. Vidimo točan pogodak podzemnog hangara oružjem i streljivom- napisalo je u opisu rusko Ministarstvo obrane.

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE<<<