News

Komentari 25

Stručnjak o incidentu u Klasičnoj gimnaziji: 'Čeka nas američki scenarij i specijalna policija...'

Stručnjak o incidentu u Klasičnoj gimnaziji: 'Čeka nas američki scenarij i specijalna policija...'

Od danas je u zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji posebna procedura za sve koji ne pripadaju u školi, a ravnateljica Zdravka Martinčić-Jerčić, iako kaže da je škola i dalje sigurna, ne bi imala ništa protiv zaštitara u zgradi

Nakon što je zagrebačka policija danas objavila fotografiju mačete s kojom je 18-godišnjak u ponedjeljak ušao u Klasičnu gimnaziju i prijetio profesorici i učeniku, ponovno se otvara pitanje sigurnosti u obrazovnim ustanovama u Hrvatskoj.

Tako je od danas u toj školi posebna procedura ulaska za sve koji ne pripadaju školi, a ravnateljica Zdravka Martinčić-Jerči roditeljima poručuje da je škola i dalje sigurna, no priznaje da ne bi imala ništa protiv kad bi unutra bio i zaštitar, koji bi u ovakvim kriznim situacijama mogao puno brže reagirati.

Slično misli i dekan Učiteljskog fakulteta Siniša Opić, koji se profesionalno izgradio na temi poremećaja učeničkog ponašanja, koji za Dnevnik.hr kaže da su ovakve stvari očekivane, a jedina je prevencija odgoj.

- Nažalost nas čeka američki scenarij, da će na sveučilištima biti poseban odred policije, specijalne policije, da ćemo u školama, osnovnim i srednjim školama, imati službene osobe, detektore i sve ostalo - rekao je Opić.

Osumnjičenik s mačetom nalazi se u pritvoru, a protiv njega je podnijeto posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež, priopćila je policija.

Najčitaniji članci