Obavijesti

News

Komentari 25

Stručnjak za sigurnost granice: Milina je novi ravnatelj policije

Stručnjak za sigurnost granice: Milina je novi ravnatelj policije
1

Milina rođen je 1969. u Splitu, oženjen je i otac troje djece.  Hrvatski je branitelj, odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicom domovinske zahvalnosti i medaljom Oluja

VIDEO

Nikola Milina novi je ravnatelj policije kojeg je u četvrtak imenovala Vlada RH, a riječ je o diplomiranom kriminalistu te odlikovanom i nagrađivanom policajcu s domaćim i međunarodnim iskustvom, objavilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) na svojim internetskim stranicama.

Novog glavnog ravnatelja policije Vlada RH je imenovala na prijedlog ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, nakon provedenog postupka javnog natječaja, na mandat od 5 godina.

 "Sa iznimnim zadovoljstvo sam se kandidirao i prihvatio časnu i zahtjevnu dužnost prvog čovjeka hrvatske policije. Poznajem ovaj sustav i uvjeren sam da ću zajedno sa svojim suradnicima doprinijeti njegovom napretku", izjavio je novoimenovani glavni ravnatelj policije Milina, objavio je MUP RH.

Nikola Milina rođen je 1969. godine u u Splitu, oženjen je i otac troje djece.  Hrvatski je branitelj, odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicom domovinske zahvalnosti i medaljom Oluja te je dobitnik Godišnje nagrade ministra unutarnjih poslova za doprinos u mirnoj reintegraciji hrvatskog Podunavlja.  Diplomirao na Fakultetu kriminalističkih znanosti 2000. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Profesionalna karijera

Što se tiče profesionalne karijere MUP navodi da je od 5. travnja 2016. godine sudjelovao u projektu za poboljšanje granične sigurnosti vezano za izbjegličku krizu, kao ekspert za pitanja granične sigurnosti – savjetnik makedonskog Ministarstva unutarnjih poslova (za poslove integriranog upravljanja granicom, izvješćivanja EU, planiranja zajedničkih operacija, suradnje sa Delegacijom EU). 

Od ožujka 2013. godine obavljao poslove u Ravnateljstvu policije,  Policijskoj akademiji, Policijska škola "Josip Jović" a od 2011. do 2012. godine sudjelovao u svojstvu promatrača u radu upravljačkog odbora FRONTEX-a.

 U razdoblju od 2007. do 2012. godine Milina je bio član međunarodnog upravljačkog odbora DCAF-og. 

Od veljače 1998. godine obavljao poslove u Ministarstvu u sjedištu i to: policijskog službenika za granicu, voditelja Odsjeka za pojačani nadzor, načelnika Uprave za granicu - pomoćnika glavnog ravnatelja a od 1996. do 1998. godine bio sudionik cjelokupnog procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, (zapovjednik Policijske postaje Mirkovci i policijski časnik za suradnju s UNTAES-om).

 Također, od siječnja 1996.  godine obavljao poslove kriminalističkog službenika za krvne delikte u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, Odjelu za suzbijanju općeg kriminaliteta, a od travnja 1991. godine u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, Policijskoj postaji  Solin obavljao poslove operativnog djelatnika za pozorničko-patrolnu djelatnost, vođe sektora, šefa smjene policijske postaje i pomoćnika zapovjednika za poslove policije, objavio je MUP RH.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag