Obavijesti

News

Komentari 2

Studeno sunce pred nama tuče, a magla se i dalje jutrima vuče

Studeno sunce pred nama tuče, a magla se  i dalje jutrima vuče
3

Od ponedjeljka u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano, u gorju ujutro mjestimice magla, a tijekom dana očekuju se i dulja sunčana razdoblja. U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj većinom tmurno i oblačno, ponegdje uz mogućnost rosulje.

VIDEO

I sljedećih će dana atmosfera iznad našeg dijela Europe biti stabilna pa se u višem gorju i na većini Jadrana gotovo pa može jamčiti sunčano vrijeme te za studeni razmjerno toplo. No, po nizinama unutrašnjosti magla i niski oblaci bit će česti i dugotrajni, osobito u prvom dijelu sljedećega tjedna ponegdje uz izmaglicu i slabu rosulju, pri čemu će temperatura zraka biti niža od prosječne. Magla je moguća i mjestimice na sjevernom Jadranu, osobito zapadno od Istre.

Valja upozoriti i na mjestimičan jutarnji mraz, osobito u nedjelju i ponedjeljak te od četvrtka, a od ponedjeljka do srijede na sjevernom Jadranu i na mjestimice jaku buru s mogućim olujnim udarima, javlja HRT.

U nedjelju u istočnoj Hrvatskoj u početku magla i niski oblaci, osobito uz rijeke. Zatim postupno razvdravanje pa će od sredine dana u većini krajeva prevladavati sunčano. Ujutro pri tlu mjestimice može biti slabog mraza. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 2 °C, a najviša dnevna između 11 i 13 °C.

Podjednaka će temperatura zraka biti i u središnjoj Hrvatskoj, ujutro uz mjestimice slab mraz. U noći i ujutro te dio prijepodneva magla i niski oblaci, a zatim pretežno sunčano. Vjetar većinom slab.

Na sjevernom Jadranu i u višem gorju pretežno sunčano, ali ujutro mjestimice s maglom i sumaglicom, osobito po gorskim zavalama, a magle može biti i na moru, osobito na zapadnoj obali Istre. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, a zatim vjetar uglavnom slab. Jutarnja temperatura od 1 do 4, uz obalu između 7 i 12 °C. Najviša dnevna od 13 do 15 °C, na moru između 17 i 19 °C.

Na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije obilje sunčanog i razmjerno toplog vremena. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje može biti kratkotrajne magle ili sumaglice. Vjetar slab, prema otvorenom moru i umjeren sjeverozapadni, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 6 °C, uz obalu između 9 i 13 °C, a najviša dnevna uglavnom od 17 do 21 °C."

I veći dio novoga tjedna stabilno...

"Na Jadranu idućih dana sunčano, u utorak i srijedu na sjevernom dijelu ponegdje s umjerenom naoblakom. Puhat će većinom slaba do umjerena bura, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Zadržat će se razmjerno toplo.

Od ponedjeljka u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano, u gorju ujutro mjestimice magla, a tijekom dana očekuju se i dulja sunčana razdoblja. U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj većinom tmurno i oblačno, ponegdje uz mogućnost rosulje. Jutarnja temperatura malo viša, a dnevna malo niža nego tijekom vikenda.", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.