Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Studenti Filozofskog priredili nezaboravan oproštaj profesoru

Studenti često pričaju kako je Damjanović tolike godine rada predavao istim žarom, a za njegovo predavanje se uvijek tražila stolica više u predavaoni iako je bilo u 8 ujutro

Foto: Screenshot/Facebook

Svoje posljednje predavanje prije odlaska u mirovinu, održao je omiljeni profesor studenata sa Filozofskog fakulteta, Stjepan Damjanović. Studenti su mu tim povodom priredili nezaboravan oproštaj sa domjenkom, recitalima, pjesmama i s mnoštvom toplih riječi.

Profesor s odjela kroatistike iznenadio se pa je toplim riječima poručio kako je "uvijek volio studente."

Studenti često pričaju kako je Damjanović tolike godine rada predavao istim žarom, a za njegovo predavanje se uvijek tražila stolica više u predavaoni, bez obzira što se predavanje održava u 8 sati ujutro.

Zbog njegove predanosti radu na fakultetu, studenti Filozofskog su mu 2015. godine uručili nagradu 'Najboljeg fakultetskog profesora'.

Damjanović je stručnjak za staroslavenski jezik i glagoljaštvo, a već je niz godina član HAZU-a i predsjednik Matice Hrvatske. Međutim, nikada nije propustio predavanje na fakultetu, objasnivši to riječima "da je sve to drugo lijepo, ali ovo je moj život".

Video oproštajnog predavanja profesora Damjanovića, najbolji je dokaz da je ljubav između studenata i njega uvijek bila uzajamna.

Zadnje predavanje profesora Stjepana Damjanovića

Posted by Klub studenata kroatistike SKUP on 31. svibnja 2017
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message