Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Studenti o Ljubi Jurčiću: Dosadan je, ali se trudi

SDP-ov premijerski kandidat redoviti je profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Nije previše strog u ocjenjivanju i ne pada na ženski šarm

M. Lišanin
Video: M. Lišanin
0 komentara

Kolega, vruće vam je? Skinite sako, tako reagiram kad uhvatim studenta da vara na ispitu i skriva knjigu ili šalabahtere. Najčešće ih drže u kutijama cigareta, u olovkama, čak sam imao slučaj kad je na pismenom ispitu student u rukav stavio lastiku na kojoj je bio papir s ispisanim gradivom. Kad bi mu se približio, samo bi je ispustio i ona bi odskočila u rukav, prisjeća se Ljubo Jurčić.
SDP-ov kandidat za premijera od 1986. predaje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a trenutačno vodi katedru Međunarodne ekonomije na drugoj godini. Ako postane premijer, boji se da više neće stići predavati. Još, kaže, ne razmišlja o tome.
- Nisam popustljiv prema studenticama, ne padam na treptanje okicama - kaže u šali te dodaje da su predmeti koje predaje teški.
- Često zamorim studente, pa ubacim neki zanimljivi primjer.
Kako su rekli, studenti profesora Jurčića uglavnom podnose.
- Ne moramo dolaziti na predavanja. Pravedan je iako inzistira na detaljima. Ne uspijeva mu baš zainteresirati nas i često je dosadan, ali trudi se, ubaci svoju spiku - složile su se Marina N. (22) i Nada P. (21). Kažu da kod njega prolazi jedino znanje. Na predavanjima ne spominje stranku i ne može se primijetiti da naginje lijevo. Da na fakultet ponekad ne dođu novinari, ne bi se ni znalo da će možda biti premijer. Nikad ne govori o svojim privatnim problemima, ne živčani i smiren je, kažu studenti te dodaju da mu je stari program predavanja draži od Bolonjskog.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message