Obavijesti

News

Studenti privatnih studija: Mi praksu imamo od prve godine

Studenti privatnih studija: Mi praksu imamo od prve godine
1

Jasno je kako su prednosti privatnih studija višestruke, a ovo su one koje predavači i studenti neprestano ističu. Povezanost sa svijetom rada, više vremena za konzultacije s predavačima, učionice budućnosti...

Prednosti privatnih fakulteta, učilišta i veleučilišta su mnogobrojne. Riječ je o centrima za cjeloživotno obrazovanje kojima se okreću i mlađi i stariji kako bi usavršili svoja znanja i u svakom trenutku bili konkurentni na tržištu. Donosimo ključne razloge zbog kojih biraju privatno obrazovanje:

  1. POVEZANOST SA SVIJETOM RADA

Većina studenata koja je završila studije naglašava kako ih je privatno obrazovanje gurnulo pripremljene u, složit ćemo se svi, nemilosrdan svijet rada. Jedna od prednosti privatnih visokih stručnih škola svakako je ujednačen omjer teoretske i praktične nastave s naglaskom na praktičnom stručnom usavršavanju studenata.

- Znali smo što nas čeka jer smo tijekom studija imali priliku doista raditi svoj posao - kazuju. Studenti na posebno organiziranim danima karijere dobivaju priliku upoznati poslodavce iz svoje branše i surađivati na projektima za njihove firme. Samim time, s fakulteta i visokih učilišta izlaze sa životopisima u kojima se mogu pohvaliti bogatim iskustvom tijekom studiranja, spremni suočiti se s izazovima tržišta.

  1. VIŠE VREMENA ZA KONZULTACIJE S PROFESORIMA

 Male obrazovne skupine omogućuju individualan pristup svakom studentu. Logično je i da je na privatnim fakultetima znatno manji postotak studenata koji ponavljaju godinu jer svaki dekan od svojih profesora traži da studentima koji imaju problema pri svladavanju gradiva pomognu koliko god mogu. Za takve studente se izdvaja više vremena ne bi li im se olakšalo učenje i riješio problem u kojemu se nalaze. Nejasnoće se rješavaju kontinuirano pa su zaostaci s gradivom puno rjeđi.

  1. STUDENTIMA JE DOSTUPNA NAJMODERNIJA OPREMA

 Dvorane u kojima studenti imaju nastavu udobne su, a predavaonice su u potpunosti tehnološki prilagođene svim njihovim potrebama. Privatne obrazovne institucije imaju moderne IT učionice , vrhunski opremeljene knjižnice te nastavni materijalkoji se neprestano nadograđuje kako bi bili u koraku sa globalnim trendovima.

  1. PREDAVAČI KOJI SU UVIJEK IN – PRATE NOVOSTI U SVIJETU OBRAZOVANJA

 Najuspješniji studenti se na privatnim studijima vrlo brzo prepoznaju i po završetku odmah nalaze svoje mjesto u branši. Za to su zaslužni i njihovi predavači koji neprestano prate njihov razvoj. Također, riječ je o profesorima koji u svakom trenutku moraju biti orijentirani najnovijim trendovima u svojim područjima te prenositi iskustvo mladima. Mahom je riječ o stručnjacima koji imaju iznimno praktično iskustvo i koji zbog toga na najbolji mogući način mogu staviti studente pred izazove s kojima će se svakodnevno susretati u budućim karijerama. 

  1.  Dodatni sadržaji

 Nastava je i satnicom prilagođena svima – ukoliko ne stižete pohađati u jutarnjim terminima postoje i termini vikendom te u večernjim satima. Bogat je i takozvani izvannastavni program koji nude privatne institucije. Volonterski rad, učenje stranih jezika, sportske aktivnosti, različiti klubovi studenata i slično daju dodatnu vrijednost cjelokupnom studiranju. Tu su i različiti izleti, putovanja na usavršavanja u druge zemlje. Studenti imaju mogućnost odlaska u inozemstvo na razmjenski semestar što predstavlja idealnu kombinaciju obrazovanja, stjecanja dodatnih vještina i kompetencija, zabave, putovanja,  novih poznanstva i prijateljstva i kulture.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Privatni studiji drže se jednog zakona: Nitko neće na burzu!
DRŽAVNI ILI PRIVATNI STUDIJ?

Privatni studiji drže se jednog zakona: Nitko neće na burzu!

Istraživanje EduCentra pokazalo je kako bi 40 posto ispitanika rado upisalo privatni fakultet kada bi im to dopuštale mogućnosti. Shvaćajući koliko je ulaganje u obrazovanje bitna stavka sve češće biraju privatno obrazovanje...

10 super savjeta stručnjaka: Kako najlakše odabrati studij?
ODABIR KARIJERE

10 super savjeta stručnjaka: Kako najlakše odabrati studij?

Koje vještine danas najviše traže poslodavci i kako se lakše možete prodati na tržištu rada? Stručnjaci za profesionalno usmjeravanje donose ključne savjete kako odabrati studij i buduću karijeru
Pomor riba u Slavonskom Brodu: 'Nema kiše i prevruće je pa ribe ne dobiju dosta kisika'
U KANALIMA TVRĐAVE BROD

Pomor riba u Slavonskom Brodu: 'Nema kiše i prevruće je pa ribe ne dobiju dosta kisika'

Plus+ U kanalima oko Tvrđave Brod uginulo je desetak tolstolobika. Riječ je o slatkovodnoj ribi, podrijetlom iz Azije, koja pripada porodici šarana