Obavijesti

News

Komentari 0

Styria Hrvatska studentima nudi prakse i zaposlenje!

Styria Hrvatska studentima nudi prakse i zaposlenje!
3

Mjesec svibanj za Styria Hrvatsku bio je u znaku aktivnog sudjelovanja u projektima namijenjenim studentskoj zajednici te ponudom ljetnih praksi ili zaposlenja studentima

VIDEO

Digitalna tema na Case study competitionu

Case study competition, studentsko natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva koje je započelo u ožujku ceremoniju proglašenja pobjednika održalo je sredinom svibnja.
Od strane Odjela digitalnog razvoja Styria Hrvatske studentima je bio zadan poslovni slučaj na temu Brendiranje CMS softverskog rješenja u high-end segmentu. Za samo rješavanje poslovnog slučaja prijavilo se ukupno 20-ak timova.

Od svih prezentiranih finalista, komisija sastavljena od stručnjaka iz digitalnog poslovanja u Styriji izabrala je tri najbolja tima kojima su dodijeljene nagrade.
Pobjeda je pripala timu kojeg čine Nenad Malić, Antonio Karača, Sonja Batušić i Ivona Pale, drugo mjesto pripalo je Mateji Penavi, Katarini Bajan, Antoniji Kolak i Loreni Kolarić te treće mjesto Mariji Josipović, Katarini Brezak i Biljani Jelić.

„Brendiranje CMS softverskog rješenja traži sinergiju tehničkog i marketinškog znanja, te je na taj način specifičan. Unatoč tome, kvaliteta većine pristiglih radova bila je na vrlo visokoj razini i imali smo težak zadatak u procesu odabiranja finalista. Neki od radova izlaze iz okvira studentskih i ulaze u profesionalne. Želim zahvaliti svim studentima na sudjelovanju i čestitati na odlično obavljenom poslu!“ – rekao je Marko Možina, Voditelj CMS-a u Styriji Hrvatska.

Styria Hrvatska aktivna na FER-u, TVZ-u i FOI-u

Još jedan od načina Styrijinog aktivnog sudjelovanja u stvaranju dodane vrijednosti za studente jest i sudjelovanje na JobFair-u na Fakultetu elektrotehnike i računalstva u Zagrebu koji se održao 20. i 21.5. Osim predstavljanja na štandu Styria je preko svoje prezentacije studentima približila mogućnosti za stvaranje karijere u digitalnoj sferi ove medijske kuće te je istovremeno otvorila mogućnost za prijave za studentski posao developera web aplikacija uključivši se u projekt Ljetnih praksi FER-a.

Styria Hrvatska je aktivno poduprla i studentsko natjecanje u izradi mobilnih aplikacija studenata Tehnološkog veleučilišta u Zagrebu gdje je četvorici najboljih studenata ponudila mogućnost prakse u programiranju mobilnih aplikacija.

Uz predstavljanje digitalnog poslovanja ove medijske kuće, iskusni zaposlenici Odjela digitalnog razvoja iskoristili su vrijeme za posjet Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu kako bi studentima održali predavanje o načinima i prednostima korištenja Django framework-a u razvoju web aplikacija.

Kroz sve ove projekte Styria svakodnevno potvrđuje važnost pružanja konkretnih prilika studentima za stjecanje praktičnih znanja i davanje prostora za prezentiranje njihovih inovativnih ideja.

Davanje prilika studentima kroz ostale projekte

Osim sudjelovanja u projektima s područja digitalnog poslovanja, Styria se uključuje i u ostale projekte koji pomažu u afirmaciji studenata na tržištu rada kao što je projekt The Hunt kojeg organizira studentska udruga AIESEC u suradnji s agencijom Alexander Hughes gdje će dvoje studenata dobiti praksu unutar Styrije, a podržala je i projekt TEDxUniversityofZagreb u organizaciji studentske udruge eSTUDENT gdje su studentima najavljeni projekti za jesen.

Raznolikost mogućnosti

Styria je već potvrdila kvalitetu svojih aktivnosti ponovnim osvajanjem nagrade Zlatni indeks u tri kategorije: Prakse, Organiziranje projekata na kojima sudjeluju studenti i Grand Prix. Uz mogućnosti u digitalnom poslovanju, konstantno se nude i prilike za studente unutar različitih odjela; od redakcija do prodaje i marketinga. U svim Styrijinim odjelima vrijedi praksa uvođenja studenta u posao uz nadzor mentora te davanje konkretnih, izazovnih, ali rješivih zadataka na kojima oni stječu praktična znanja i vještine potrebne za rad u tom odjelu.

S takvom idejom osmišljena je i Styria:SCOOL, prva medijska akademija za studente svih usmjerenja koja će na jesen krenuti po treći puta.
Glavni fokus Styria:SCOOL jest na prenošenju konkretnih poslovnih iskustava studentima od strane voditelja Styrijinih odjela kroz predavanja, rješavanje poslovnih slučajeva i organizirani job shadowing (mogućnost da studenti određeno vrijeme provedu u izabranom odjelu i dobiju uvid u način rada). Na kraju Styria:SCOOL studenti dobivaju priliku implementirati naučeno kroz rješavanje konkretnog projektnog zadatka kojeg prezentiraju pred Styrijinom stručnom komisijom.

Detaljnije informacije oko prijava za sudjelovanje na Styria:SCOOL biti će dostupne kroz ljetne mjesece.

Ukoliko ste zainteresirani za neki oblik prakse ili studentskog posla u Styria Hrvatskoj svoju otvorenu molbu možete uvijek poslati na e-mail ljudski_potencijali@styria.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'
IZBORI 2024.

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'

Prošlo je šesnaest dana od parlamentarnih izbora, ali izborna slagalica i dalje nije završena. HDZ i DP nastavljaju pregovore
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao