Obavijesti

News

Komentari 8

Susret s Hernadijem i Ježićem: 'Joj šefe, pa skidaju baterije!'

Susret s Hernadijem i Ježićem: 'Joj šefe, pa skidaju baterije!'
9

Tijekom 2008. I 2009. susretao sam se sa Zsoltom Hernadijem i s njim sam, kao i ostali članovi Uprave Ine, razgovarao o Ini. Sa Sanaderom sam se često sastajao, rekao je bivši član uprave Ine

VIDEO

Na suđenju Sanaderu u prednetu Ina-MOL svjedoči bivši član uprave Ine Jozo Petrović. Suđenje se nastavilo u Sanaderovoj odsutnosti jer je ustrajao na operaciji koljena, unatoč mišljenju sudskog vještaka da je tu operaciju mogao odgoditi.

Sanaderovi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović htjeli su odgodu ročišta dok se njihov klijent ne oporavi, ali sutkinja je na temelju iskaza sudskog vještaka kirurga taj zahtjev odbila.

- Sa Sanaderom sam bio u korektnim odnosima. Opće je poznata stvar da sam s njim bio u Veroni na operi iako nisam neki ljubitelj opere. Korektne odnose imao sam i sa Zsoltom Hernadijem - rekao je Petrović na Županijskom sudu u Zagrebu.

- Tijekom 2008. I 2009. susretao sam se sa Zsoltom Hernadijem i s njim sam, kao i ostali članovi Uprave Ine, razgovarao o Ini. Sa Sanaderom sam se često sastajao- rekao je Petrović dodavši kako je član HDZ, ali običan član.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sanader je zamolio sud da ga na 6 mjeseci puste iz zatvora
Sanader je zamolio sud da ga na 6 mjeseci puste iz zatvora

Govorio je i o sastanku u Vladi 26. svibnja 2009. na kojem je bio i Zsolt Hernadi. Sa Sanaderom sam se vidio u njegovom uredu. A kad smo Hernadi i ja izašli vidjeli smo Roberta Ježića. Otišli smo i kafić ksd nas je nakon 15 minuta Sanader pozvao da se vratimo. Zamolio je Hernadija da pomogne Ježiću koji je koji je imao poslovnih problema. Hernadi je odgovorio da će vidjeti što se može učiniti. 

Kad sam shvatio da je došlo do smjene u Vladi i istekao mi je mandat u upravi vidio sam sa mi više nema mjesta u Inibi odlučio sam promijeniti sredinu. Nakon odlaska počeo sam raditi za MOL. Otvorio sam svoju firmu i davao konsultantske usluge i MOL-u i još trima tvrtjama. Nekoliko puta sam se susretao s Hernadijem.

Kad smo već morali birat, odabir MOL-a je od svih zala bio najmanje zlo Mađari su nam najbliži po mentalitetu. Da je bilo tko drugi ušao masakrirali bi nas- ustvrdio je Petrović.

U klupu za svjedoke sjeo je Mario Čerhak, bivši vlasnik restorana Marcellino u kojem je nastala famozna video snimka susreta Ive Sanadera i Zsolta Hernadija.

Robert Ježić, koji je uvijek bio besprijekorno poslovno odjeven, taj dan došao je u nekoj jaknici sav zgužvan. Da ga nismo poznavali ne bismo ga ni pustili. Konspirativno je prošao kroz restoran i zatražio stol. Sanader i Ježić naručili su neko jako skupo vino a Hernadi čaj.

Pili su vino Grand Latour koje je koštalo 4200 kuna. Sanader je signalizirao da bi još jednu butelju, Ježić mu je na to odgovorio da mu je dosta.

U jednom trenutku konobari su mi rekli "šefe skidaju baterije". Nakon ručka Ježić je otišao a Sanader i Hernadi su ostali. Kasnije se Ježić vratio, Hernadi je otišao a Ježić i Sanader su ostali još neko vrijeme.

- Čerhsk je rekao kako je izbrisao vrući dio snimaka unazad dvoje godine prije sastanka - rekao je.

- Ako je korisno što su neki snimci izbrisani to koristi Sanaderu jer dolazili su neki dečki koji su bili opušteni iz drugog miljea...Znate...- rekao je svjedok misleći na krim milje.

Iznerviran pitanjima obrane o brisanju snimki rekao je: "Da sam ostavio sve snimke lošije bi vam bilo za Sanadera".

Dodao je kako na snimci od četiri minute nema Ježića jer tada najvjerojatnije nije bio tamo. - Sanader je uvijek imao više mobitela koje su mu na njegov poziv dostavljali iz njegova osiguranja. Tada su konobari rekli da vade baterije. Možda ste vidjeli da je izvadio baterije iz nekog drugog mobitela ta da se zbog toga konobari ne vide na snimci - rekao je.

U nastavku suđenja pregledana je snimka iz restorana u trajanju od četiri minute. Na njoj se vide Sanader i Hernadi.

Obrana je zatražila devsd snimka vještači no sutkinja je odbila njihov prijedlog kao odugovlačeći i nerelevantan jer nema geliku važnost za sam postupak. Suđenje se nastavlja u ponedjeljak svjedočenjem Luke Bebića i Marine Matulović Dropulić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:18

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a