Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sanader je zamolio sud da ga na 6 mjeseci puste iz zatvora

Sanaderovi odvjetnici poslali su na Županijski sud u Velikoj Gorici molbu za prekidom izvršenja kazne za bivšeg premijera koji se nakon operacije koljena oporavlja u Krapinskim Toplicama

Foto: Robert Anic/PIXSELL
74 komentara

O  Sanaderovoj molbi odlučivat će sutkinja izvršenja kazne koja nije ograničena vremenskim rokom u kojem mora odlučiti. 

- Sutkinja je krenula s pribavljanjem potrebne dokumentacije koju će, kad je dobije, proučiti i onda odlučiti - doznajemo od glasnogovornika Županijskog suda u Velikoj Gorici suca Ante Zeljka.

Od zatvora u Remetincu ( u kojem Sanader izdržava kaznu a koji se nalazi u Novom Zagrebu,  pa je stoga za zatvorenike nadležan Županijski sud u Velikoj Gorici) zatražila je podatke o tome je li operacija koljena bila nužna i osnovana, zašto je u rujnu išao na operaciju te kako je odmah premješten u Krapinske Toplice na oporavak. Također će od KBC-a Zagreb zatražiti sve podatke o operaciji i Sanaderovu zdravstvenom stanju. Nakon toga donijet će odluku na koju se stranke u postupku mogu žaliti. O eventualnoj žalbi odlučivalo bi Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj  Gorici.  

ĆAĆA SE VRAĆA?! Kronično bolestan: Ivo Sanader zbog koljena izlazi na slobodu?

Prekid izdržavanja kazne zatvora znači privremeno otpuštanje zatvorenika iz kaznionice ili zatvora, za koje vrijeme izdržavanje kazne zatvora ne teče. Prekid se može odobriti, piše u Zakonu o izvršavanju kazne zatvora, ako zatvorenik oboli od teške akutne bolesti ili mu se znatno pogorša postojeća kronična bolest.Prekid može trajati od 30 do 90 dana u 12 mjeseci, a radi liječenja najdulje godinu.

Podsjećamo, Sanader boluje od kronične artroze koljena a uz to ima i visoki krvni tlak te poremećaj u radu srca. Iako je vještak ustvrdio kako nije morao hitno na operaciju, on je 19. rujna završio na operaciji u KBC-u Zagreb. Tjedan dana kasnije već je bio u Krapinskim Toplicama gdje bi trebao ostati do sredine listopada. Naime, prvi rehabilitacijski ciklus traje mu tri tjedna. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Sanader je posljednji put u zatvoru završio 4. travnja 2019. nakon što mu je Vrhovni sud u predmetu “Planinska” kaznu s 4,5 godina povisio na šest godina jer je “osmislio političku korupciju zbog svojeg beskrupuloznog bogaćenja”. Do tada je iza rešetaka proveo 1471 dan.

Možda vas zanima i ovo:
Message