Obavijesti

News

Komentari 187

Deblokirani računi Agrokora, Konzuma, Zvijezde, Jamnice...

Deblokirani računi Agrokora, Konzuma, Zvijezde, Jamnice...
1

Nedugo nakon imenovanja Ante Ramljaka izvanrednim povjerenikom Agrokora, Fina je izvijestila da su odblokirani računi Agrokora i većine kompanija u njegovom sastavu...

VIDEO

Većini kompanija iz sastava Agrokor koncerna u ponedjeljak tijekom prijepodneva poslovni su računi odblokirani, pokazuju podaci Financijske agencije (Fina).

Oko 11.30 sati u blokadi tako više nisu računi Agrokora, Zvijezde, Konzuma, Leda, Jamnice, Vupika, Belja, PIK-a Vinkovci, Agrokor trgovine, Solane Pag, Agrolagune i dr.

Do deblokada računa, koje su uslijedile prije 10-tak dana, dolazi sukladno rješenju Trgovačkog suda u Zagrebu.

'Zabranjujemo pokretanje bilo kakvih ovrha nad Agrokorom'

Trgovački sud u Zagrebu u ponedjeljak je imenovao Antu Ramljaka izvanrednim povjerenikom Agrokora te zabranio pokretanje i vođenje parničnih, ovršnih, upravnih i postupaka osiguranja i dr. protiv Agrokora i njegova 24 povezana i ovisna društva u Hrvatskoj, a čime se omogućuje deblokada računa koncerna i njegovih tvrtki.

Trgovački sud u Zagrebu, po sutkinji Nevenki Siladi Rstić, u ponedjeljak otvorio postupak izvanredne uprave nad Agrokorom i njegova 24 povezana i ovisna društva u Hrvatskoj te je imenovao izvanrednog povjerenika Antu Ramljaka. 

Postupak izvanredne uprave, sukladno Zakonu o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, otvoren je u 9,50 sati, a nakon što je Vlada jutros odlukom za povjerenika predložila Ramljaka. 

Pozvani su svi vjerovnici da izvanrednom povjereniku prijave svoje tražbine u roku od 60 dana, dok se razlučni i izlučni vjerovnici pozivaju da obavijeste povjerenika o svojim pravima. 

Također, Agrokorovi dužnici pozvani su da svoje obveze prema koncernu ispunjavaju bez odgode. 

Trgovački sud u Zagrebu u ponedjeljak je donio i rješenje da se zabranjuje pokretanje i vođenje parničnih, ovršnih, upravnih i postupaka osiguranja i ostvarenja prava na odvojeno namirenje te se nalaže prestanak izvršavanja osnova za plaćanje protiv Agrokora i njegova 24 povezana i ovisna društava. 

Među tim ovisnim društvima su primjerice Belje, Jamnica, Konzum, Zvijezda, Vupik, PIK Vrbovec, Ledo, Solana Pag, Tisak, itd. 

Burilović: Pred povjerenikom najveći gospodarski izazov

Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, zahvalio je Vladi što je aktivno sudjelovala u pronalaženju rješenja za ovu situaciju. Pozdravio je odluku Vlade o imenovanju izvanrednog povjerenika. 

- Zahvaljujem i svim dobavljačima na strpljenju, hrabrosti jer i oni imaju svoje ograničene kapacitete i što su do kraja podržavali iznalaženje rješenja. Pozdravaljam odluku Vlade o imenovanju povjerenika pred kojim nije ni malo lak zadatak jer se nalazi pred možda jednim od najvećih izazova u gospodarstvu u novijoj hrvatskoj povijesti. Očekujemo sada od povjerenika, nakon što smo čuli da je odblokiran račun koncerna, da se što prije odblokiraju računi i dobavljača i da ide isplata svih dobavljača, prvenstveno onih malih, da stabiliziramo hrvatsko gospodarstvo i da čuvamo hrvatske police u hrvatskim prodajnim lancima- poručio je Burilović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 187
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.