Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
8 komentara

Sud je odbio žalbu tužitelja u slučaju Oscara Pistoriusa

Pistorius je osuđenom na šest godina zatvora za ubojstvo svje djevojke. Reeveu Steenkamp je Pistorius ubio s četiri hitca na Valentinovo 2013. godine

Olympic and Paralympic track star Oscar Pistorius arrives for sentencing at the North Gauteng High Court in Pretoria
Foto: POOL
8 komentara

Južnoafrički sud je u petak odbio zahtjev tužiteljstva koje je tražilo da Vrhovni žalbeni sud izrekne novu kaznu Oscaru Pistoriusu osuđenom na šest godina zatvora za ubojstvo njegove djevojke.

"Žalbeni zahtjev je odbijen. Nisam sigurna da postoje razumni izgledi za uspjeh te žalbe i da bi drugi sud donio drukčiji zaključak", rekla je u svojoj odluci Thokozile Masipa na sudu u Johannesburgu.

Oscara Pistoriusa je u žalbenom postupku u srpnju sutkinja Masipa osudila na šest godina zatvora za ubojstvo Reeve Steenkamp koju je ubio s četiri hitca na Valentinovo 2013.

Južnoafričko državno tužiteljstvo je htjelo da Vrhovni žalbeni sud pooštri tu kaznu.

Po južnoafričkom zakonu, žalba se ne podnosi automatski, nego se o njezinu prihvaćanju očituje sudac koji je izrekao kaznu.

Pistorius je na prvostupanjskom sudu dobio pet godina zatvora za "ubojstvo iz nehata". Vrhovni sud je lani preinačio tu presudu u "ubojstvo", nakon žalbe tužiteljstva.

Tužitelj Gerrie Nel je u petak ocijenio šestogodišnju zatvorsku kaznu izrečenu Pistoriusu "sramotno blagom".

Odvjetnik obrane Barry Roux je pak kritizirao strategiju tužiteljstva ocijenivši da je išlo samo za tim da kazni njegova klijenta.

Pistorius, koji je u zatvoru u Pretoriji, nije nazočio ovoj raspravi.

Kako pišu južnoafrički mediji, sportaš je pod 24-satnim nadzorom jer se htio ubiti.

Oscar Pistorius (29) je ušao u legendu kada je na Olimpijskim igrama u Londonu sudjelovao u utrci na 400 metara, što je prvi takav slučaj za sportaša kojemu su amputirane obje noge.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message