News

Komentari 10

Sudar tri auta u Međimurju: Vozač (21) je pretjecao, pa kočio. Muškarac (40) je poginuo

Sudar tri auta u Međimurju:  Vozač (21) je pretjecao, pa kočio. Muškarac (40) je poginuo

Vozač (20) je pretjecao automobil  kojim je u istom smjeru upravljao vozač (43) a da prometna traka kojom namjerava pretjecati nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti

Međimurska policija je očevidom utvrdila uzroke teške prometne nesreće koja s dogodila u srijedu oko 14 sati i 20 minuta na cesti između Oporovca i Donjeg Mihaljevca, u kojoj je život izgubio 40-godišnji vozač s područja varaždinske županije.

Nesreću je izazvao 21-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s područja općine Kotoriba.

On je pretjecao osobni automobil koprivničkih registarskih oznaka kojim je u istom smjeru upravljao 43-godišnjak s područja grada Koprivnice, a da prometna traka kojom namjerava pretjecati nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti.

U pokušaju da se vrati iza vozila koprivničkih registarskih oznaka mladi vozač je počeo kočiti i udario u automobil koprivničkih registarskih oznaka, a potom u vozilo iz suprotnog smjera kojim upravljao 40-godišnjak s područja Varaždinske županije.

Na vozilo iz suprotnog smjera je udarilo vozilo kojim je upravljao 43-godišnji vozač.

U strašnom srazu na mjestu je poginuo 40-godišnji vozač osobnog automobila varaždinskih registarskih oznaka koji je dolazio iz suprotnog smjera.

Putnik kao i vozač (21) koji je uzrokovao nesreću kolima Hitne su prevezeni u Županijsku bolnicu u Čakovcu.

U osobnom automobilu koprivničkih registarskih oznaka su se kao putnici nalazile tri osobe u dobi od 20., 24. i 32. godine. Vozačima (21 i 43) je izvađena krv i uzet urin poradi analize na prisutnost apsolutnog alkohola u krvi.

Očevid je obavila zamjenica državnog odvjetnika uz prisustvo vještaka za cestovni promet. Za trajanja očevida dionica ceste bila je zatvorena za sav promet u vremenu od 14,45 do 18,40 sati te se promet odvijao obilazno.

Na mjesto nesreće stigli su i pripadnici DVD Prelog, preventive radi, da ne bi došlo do zapaljenja vozila. Protiv 21-godišnjeg vozača se podnosi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu nadležnom državnom odvjetniku.

Najčitaniji članci