Obavijesti

News

Komentari 6

Sudari, kiša i kilometarske kolone na hrvatskim cestama

Sudari, kiša i kilometarske kolone na hrvatskim cestama

Na većini graničnih prijelaza zabilježena su višesatna čekanja na ulasku i izlasku iz Republike Hrvatske zbog pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola. Ne olakšava ni činjenica da pada kiša....

VIDEO

Zbog gustog prometa usporeno se vozi u isprekidanim kolonama u pokretu na pojedinim dionicama autocesta, a na većini graničnih prijelaza zabilježena su višesatna čekanja na ulasku i izlasku iz Hrvatske, javlja HAK.

Po izvješću u 15.15 sati, na autocesti A1 između čvorova Vrpolje i Šibenik (na 323km) u smjeru Zagreba, zbog prometne nesreće, vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 60 km/h. 

Zbog gustog prometa usporeno se vozi u isprekidanim kolonama u pokretu na pojedinim dionicama autocesta: autocesti A1 pred naplatnom Lučko kolona vozila u smjeru Zagreba duga je oko 2 kilometra, a pred Demerje oko 6 kilometara. Usporeno se vozi i na autocesti A7 na graničnom prijelazu Rupa u smjeru Slovenije gdje je kolona vozila duga nešto manje od 2 kilometara te na Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija gdje je kolona vozila u pokretu duga oko 7 kilometara.

Privremeni zastoji su mogući i na autocesti A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo II, i između čvorova Otočac i Gornja Ploča u oba smjera; na autocesti A7 između čvorova Diračje i Orehovica u oba smjera; na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo II u smjeru Zagreba; duž jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta.

Osim na autocestama, gužve i zastoji su mogući u trajektnim lukama i pristaništima.

Na većini graničnih prijelaza zabilježena su višesatna čekanja na ulasku i izlasku iz Republike Hrvatske zbog pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola. 

Na graničnom prijelazu Pasjak, na ulazu u Hrvatsku iz Slovenije, čeka se 3 sata. Na graničnom prijelazu Rupa 2 sata kao i na Jurovskom Brodu. Na drugim graničnim prijelazima je situacija nešto bolja, na ulazu u Hrvatsku čeka se pola sata do sat i pol.

Satima se čeka na slovenskoj granici, kolone prema moru
Satima se čeka na slovenskoj granici,  kolone prema moru

Zbog olujnog vjetra zatvoren je promet za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, dostavna vozila i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene. 

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Kikovica rizičnim skupinama vozila (motocikli, autobusi na kat, kamp prikolice, hladnjače i furgoni s metalnim sanducima) koja se kreću u smjeru Rijeke preporuča se izlazak na čvoru Delnice, a vozilima koja se kreću u smjeru Zagreba izlazak na čvoru Kikovica te obilazak državnom cestom D3.

Zbog olujnih udara vjetra, mokrih i vlažnih kolnika ograničenje brzine je 60 km/h.

Zbog jakog vjetra, povremeno je usporen i promet na autocesti A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, a kolona je duga 1 kilometar.

Mjestimice mokrih ili vlažnih kolnika ima u središnjoj Hrvatskoj, Dalmaciji i Gorskom kotaru, a mogući su i odroni zemlje i kamenja, upozorava HAK.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

PRATITE UŽIVO Rafalei prelijeću preko zagrebačkog aerodroma!
PRATITE NA 24SATA

PRATITE UŽIVO Rafalei prelijeću preko zagrebačkog aerodroma!

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu