Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Suđenje požeškom županu za mlaćenje vraća se na početak?

Sudac Slaven Vidmar ima velike izglede da ga Državno sudbeno vijeće na sjednici u četvrtak izabere za suca višeg suda, a u tom slučaju suđenje Tomaševiću dodjeljuje se novom sucu i kreće ispočetka, piše JL

Foto: ivica galovic/Pixsell
41 komentara

Suđenje požeškom županu i bivšem HDZ-ovcu Alojzu Tomaševiću, koji je prije skoro dvije godine optužen za obiteljsko nasilje nad suprugom, moglo bi biti vraćeno na početak, piše Jutarnji list.

Sudac Općinskoga suda u Slavonskom Brodu Slaven Vidmar, koji već više od godine dana sudi u tom predmetu, ima velike izglede da ga Državno sudbeno vijeće (DSV) na sjednici u četvrtak izabere za suca višeg suda, a u tom slučaju suđenje Tomaševiću dodjeljuje se novom sucu i kreće ispočetka. Naime, DSV na natječaju bira tri suca tog suda, a Vidmar je, prema rang-listi objavljenoj na službenim stranicama DSV-a, na samom vrhu liste prema ostvarenim bodovima kojima se vrednuje dosadašnji sudački rad. Zajedno sa sutkinjom Draženkom Ilak dijeli prvo i drugo mjesto.

SLUČAJ TOMAŠEVIĆ Narod ne smije vidjeti kakve su si SMS-ove slali Mare i Alojz?

Podsjetimo, prvo ročište je sudac Vidmar održao u listopadu prošle godine, dakle prije više od godinu dana. Iako su predmeti obiteljskog nasilja hitne naravi, nepravomoćna presuda još nije donesena. Optužnica tereti Tomaševića da je od listopada 2015. do 2. listopada 2017. godine u obiteljskoj kući u više navrata omalovažavao suprugu, govorio joj pogrdne riječi, prijetio joj, rukama je hvatao za vrat i pljuskao. 

Prijavila ga je nakon napada koji se dogodio 2. listopada 2017. godine. Izjavila je policiji da ju je udarao rukama po glavi, hvatajući je za vrat i nadlaktice, a zatim ju je rukama i nogama snažno odgurnuo pri čemu je lakše ozlijeđena. Mara Tomašević ispričala je u sudnici da je suprugovo nasilje trpjela godinama, ali je postalo nepodnošljivo u posljednje tri godine.

Možda vas zanima i ovo:
Message