News

Komentari 8

Narod ne smije vidjeti kakve su si SMS-ove slali Mare i Alojz?

Narod ne smije vidjeti kakve su si SMS-ove slali Mare i Alojz?

Sudac Vidmar odlučio je isključiti javnost iz čitanja SMS poruka između Mare i Alojza Tomaševića na čega je obrana najavila donijeti žalbu, prenosi SBplus portal

Sudac Općinskog suda u Slavonskom Brodu, Slaven Vidmar odgodio je suđenje Alojzu Tomaševiću, piše SB plus. 

Današnja rasprava krenula je otpočetka zbog protekla više od tri mjeseca od posljednje rasprave 11. rujna.

Mara Tomašević, županova supruga, sudskom vještaku priložila je fotografije. Predložila je analizu fotografija za koje sudski vještak nije mogao tvrditi da su nastale njenim mobitelom, ali je potvrdio da je video snimljen njenim mobitelom - prenosi SBplus portal.

Obrana župana Tomaševića tražila je da se u dokazanom postupku pročita SMS prepiska njega i supruge te da se u cijelosti prikaže videozapis koji je ona priložila kao dokaz zlostavljanju i strahu. Županovi odvjetnici misle kako će javno čitanje i prikazivanje videa pokazati kako straha nije bilo.

Zastupnik optužbe se tome oštro usprotivio. Sudac je prihvatio prijedlog o čitanju SMS poruka, te odlučio isključiti javnost. 

Obrana je najavila žalbu na Rješenje o isključenju javnosti s čitanja SMS poruka koje je Mara Tomašević uputila okrivljenom, a što je i sama početkom suđenja priznala - prenosi Sb plus portal.

Novo ročište sudac je zakazao za 21. siječnja 2020. godine.

Podsjetimo, na Općinskom sudu u Slavonsko Brodu je za danas zakazano ročište u sudskom postupku protiv požeško-slavonskoga župana Alojza Tomaševića zbog nasilja u obitelji. Ročište je započelo u devet sati, a parnicu vodio sudac Slaven Vidmar.

Župan Tomašević je dosada nekoliko puta opravdao svoj izostanak sa suđenja. Na posljednjem ročištu, 11. rujna nije se pojavio zbog službenog puta u Poljsku kamo je otputovao baš na dan kada je rasprava zakazana.

Sudac je namjeravao ročište zakazati za 16. listopada, a potom i peti studenog međutim Tomaševićeva obrana nije prihvatila predloženo zbog županovih obveza.

- Ovo sada stvarno prelazi granicu dobrog ukusa, jer ovdje se radi o hitnom postupku. Raspravu zakazujem za 18. studenog u 9 sati i ona neće biti odgođena nego ću, ako se ne pojavi u sudnici, u devet sati i dvije minute izdati nalog policiji da stranku doprati u sudnicu - poručio je tada sudac Slaven Vidmar.

 

Najčitaniji članci