Obavijesti

News

Komentari 10

Suđenje za ubojstvo u Trogiru: 'Nisam kriv, to mi smještaju'

Suđenje za ubojstvo u Trogiru: 'Nisam kriv, to mi smještaju'

Željka Tukića tereti se da je 6. kolovoza 2018. Asju Tukić izbo u stanu u Trogiru. Tijekom suđenja ispitat će se brojni svjedoci, a vjerojatno i bivša misica Fani Čapalija koja je našla krunski dokaz za slučaj

VIDEO

Nisam kriv, to mi smještaju, kratko je izjavio niži, mršavi stariji muškarac s optuženičke klupe.

Na stolcu iza ostavio je vrećicu s nekim potrepštinama, odjećom. A na pitanje sutkinje o promjeni adrese, odgovorio je jednakim, tihim glasom: “Kaštel Gomilica cesta Franje Tuđmana, Dom za beskućnike.”

Tako je započelo suđenje Željku Tukiću (67), rodom iz Vukovara, umirovljeniku s 2900 kuna primanja, optuženom za brutalnu likvidaciju bivše supruge, liječnice Asje Tukić.

Tukić je ubijena u kolovozu 2018. u Trogiru, a optužnica koju je protiv Željka Tukića podnijelo splitsko Županijsko državno odvjetništvo ne odražava svu dramatičnost slučaja. Tereti ga se za ubojstvo tada 61-godišnje Asje Tukić: “6. kolovoza 2018. godine između 10.35 i 10.50 sati, znajući da je žrtva sama u stanu na trećem katu, okrivljeni je zadao više ubodnih rana od kojih je žena preminula na mjestu događaja, a okrivljenik je pobjegao.”

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U optužnici stoji opis ozljeda te njihova brojnost – najmanje četiri ubodne rane koje su oštetile gotovo sve unutarnje organe nesretne žene, od pluća, jetre, abdomena, do srca. Jednostavno, nije bilo šanse da preživi ovaj brutalni napad.

Optužili ga zbog ubojstva bivše supruge u njenom stanu
Optužili ga zbog ubojstva bivše supruge u njenom stanu

U slučaj upala i Fani Čapalija

U prvi mah istražitelji su bili zbunjeni zločinom, nakon prvog šoka kada su pronašli tijelo. Policiju je naime pozvao upravo Željko Tukić! Asja Tukić je tog dana otišla u Trogir otpratiti jednu grupu turista, srediti stan kojeg je dobila u nasljedstvo i iznajmljivala te prihvatiti druge goste. No, kako se nije javljala kćeri, zabrinuta Sandra Tukić nazvala je oca Željka – danas okrivljeni je pak došao do stana i nakon “otkrića” pozvao policiju!

Nekoliko dana se intenzivno istraživao zločin, ispitani su svi turisti, pregledane snimke nadzornih kamera s obližnjeg autobusnog kolodvora, obavljeno je telekomunikacijsko vještačenje mobitela svih potencijalnih sumnjivaca, u slučaj je “upala” Fani Čapalija koja je, sasvim slučajno, pronašla krunski dokaz na plaži na Čiovu, tenisicu marke Diesel koju je nosio ubojica (pronađen je otisak u lokvi krvi), da bi pet dana nakon zločina policija uhitila upravo Željka Tukića.

U međuvremenu je žrtva pokopana, a Željko Tukić je platio objavu na stranicama osmrtnica u Slobodnoj Dalmaciji. Kćer je u tih nekoliko dana posumnjala u oca, što mu je i kazala, prekinuvši svaki kontakt, govorili su očevici tog razgovora.

Brojni svjedoci u ovom slučaju uskoro će biti ispitani, jer se na današnjem ročištu nije puno toga saznalo. Tužiteljica te obrana su se složili oko čitanja iskaza nekih svjedoka (koji se dakle neće pozivati na raspravu), dok se kod nekih drugih očekuje dugotrajno svjedočenje.

Ubijenoj ženi došao na pogreb i objavio poruku: 'Adio, voljena'
Ubijenoj ženi došao na pogreb i objavio poruku: 'Adio, voljena'

Čini se da je optuženog posebno zanimao iskaz upravo bivše misice, jer se u jednom trenutku savjetovao s odvjetnikom pitajući ga što će biti s Fani Čapalijom. “Bez brige, i ona će biti ispitana.” - umirio ga je branitelj...

Kako se, danas je ispalo neosnovano, spekuliralo da je Željko Tukić pobjegao iz RH te se nema namjeru vraćati u domovinu (ima samo hrvatsku putovnicu), sutkinja Višnja Strinić je posebno upozorila optuženog da svaku promjenu boravišta mora prijaviti sudu.

Prisnažila je to i tužiteljica. U pritvoru je proveo dva mjeseca, no potom je pušten na slobodu jer su prestali zakonski uvjeti za njegovim zadržavanjem – nema opasnosti od bijega niti drugih zakonom predviđenih okolnosti za određivanjem istražnog zatvora, smatraju na sudu. Pitanje motiva je službeno ostalo nerazjašnjeno, iako se tijekom istrage pojavila verzija o jednom od najčešćih motiva za krvne delikte, osim ljubomore – koristoljublje.

No, ta priča – prema kojoj je Željko pomagao bivšoj supruzi oko turista no nije bio zadovoljan svojim primanjima, a iako mu je Asja Tukić financijski pomagala godinama, nedugo prije zločina planirala mu je “otkazati” suradnju jer je postao nepodnošljiv – nije dovoljno potkrijepljena dokazima.

Inače bi Željko Tukić bio optužen za teško ubojstvo, zločin koji nosi puno višu sankciju, do 40 godina zatvora.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a