Obavijesti

News

Komentari 20

Sudska trakavica fatalne Ruže - uzela kuće, BMW i milijune

Sudska trakavica fatalne Ruže - uzela kuće, BMW i milijune
1

Ružica Marijanović je temeljem lažne oporuke za sebe je priskrbila dva milijuna kuna, uključujući i novac životnog osiguranja kojeg je imao njen pokojni partner kod tvrtke iz inozemstva

VIDEO

Sudac Općinskog suda u Požegi Damir Ronko u srijedu je ponovo donio presudu kakvu je donio prije tri godine u slučaju Ružice Marijanović iz Slavonskog Broda koja je optužena za krivotvorenje oporuke pokojnog Vinka Modrušana s kojim je bila u vezi.

Županjski sud u Zagrebu kao drugostupanjski sud vratio je prvostupanjsku presudu ponovo Općinskom sudu u Požegi, kako neslužbeno doznajemo zbog dopune u svezi kazneno pravnih zahtjeva oštećenih. 

Protiv Ružice Marjanović vodi se šest ili sedam kaznenih imovinsko pravnih postupaka, zbog prisvajanja imovinske koristi koja joj ne pripada, a koju si je ostvarila na temelju krivotvorene oporuke.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

– Prvookrivljena Ružica Marijanović, osuđena je za kazneno djelo krivotvorenje isprave, te kaznenog djela protiv imovine i prijevare. Za navedena djela sud joj je izrekao kaznu zatvora od po jednu godinu i osam mjeseci za svako djelo, odnosno jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine. Drugo i treće okrivljeni I.B. i M.S. iz Slavonskog Broda su proglašenih krivima zbog kaznenog djela pomaganja u krivotvorenju isprave i pomaganju u prijevari. Svakome od okrivljenika je izrečena kazna zatvora u trajanju od jedne godine za kazneno djelo u pomaganju krivotvorenja isprave i po jedna godina za pomaganje u počinjenju kaznenog dijela protiv imovine i prijevare, odnosno svakome od njih je izrečena je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od godinu i šest mjeseci. Sud je donio odluku kojom je djelomično usvojio imovinsko pravni zahtjev oštećenika Alena Modrušana, sina pokojnog Vinka Modrušana prema kojem mu je dosuđen zahtjev u iznosu 1,280.856 kuna, a za ostali dio upućen je na parnični postupak. Oštećena u ovom postupku je također i Mery Sišul, bivša supruga Vinka Modrušana kojoj je dosuđen također djelomični imovinsko pravni zahtjev i to u iznosu od 142.687 kuna, dok za ostali dio imovinsko pravnog zahtjeva se upućuje na parnični postupak – rekla je nakon izricanja presude u listopadu 2016. godine Snježana Polgar, glasnogovornica Općinskog suda u Požegi.

Fatalna Ružica: Krivotvorila je oporuku i dokopala se novca...
Fatalna Ružica: Krivotvorila je oporuku i dokopala se novca...

Ružica Marijanović, se nakon smrti partnera Vinka Modrušana, s kojim nije provela dovoljno vremena da bi dobila status nevjenčane supruge, odlučila na krivotvorenje testamenta i potpisa ostavitelja u kojemu je navedeno da sva njegova pokretna i nepokretna imovina, kao i novčani iznosi sa više računa pripadaju njoj. U tome su joj pomogli kao svjedoci drugookrivljeni i treće okrivljena. 

Temeljem lažne oporuke podigla za sebe je priskrbila blizu dva milijuna kuna, uključujući i novac životnog osiguranja kojeg je imao njen pokojni partner kod tvrtke iz inozemstva. Presuda kojom je njoj i njenim pomagačima dosuđena zatvorska kazna je još uvijek nepravomoćna, jer su se svi okrivljeni žalili, pa je slučaj završio na drugostupanjskom sudu u Zagrebu, odakle je vraćen ponovo u Općinski sud u Požegu na razmatranje sucu Damiru Ronko.

Ružicu Marijanović tužila je bivša supruga Vinka Modrušana Mery Sišul prije sedam godina nudeći dokaze da je oporuka lažna. Sutkinja Općinskog suda u Slavonskom Brodu Kristina Zetović Urbanovski nakon sedam godina prvog dana listopada prošle godine donijela je presudu o ništavnosti oporuke, presuda je nepravomoćna. 

Trakavica u slučaju "fatalne Slavonke", kako su je neki nazvali se nastavlja. Damir Ronko je u četvrtak potvrdio da se Ružica Marijanović može žaliti i na najnoviju presudu, što će najvjerojatnije biti tema rasprave nekog od Županijskih sudova kojemu kojem će sistemom algoritma biti dodijeljen.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.