News

Komentari 20

Sudska trakavica fatalne Ruže - uzela kuće, BMW i milijune

Sudska trakavica fatalne Ruže - uzela kuće, BMW i milijune

Ružica Marijanović je temeljem lažne oporuke za sebe je priskrbila dva milijuna kuna, uključujući i novac životnog osiguranja kojeg je imao njen pokojni partner kod tvrtke iz inozemstva

Sudac Općinskog suda u Požegi Damir Ronko u srijedu je ponovo donio presudu kakvu je donio prije tri godine u slučaju Ružice Marijanović iz Slavonskog Broda koja je optužena za krivotvorenje oporuke pokojnog Vinka Modrušana s kojim je bila u vezi.

Županjski sud u Zagrebu kao drugostupanjski sud vratio je prvostupanjsku presudu ponovo Općinskom sudu u Požegi, kako neslužbeno doznajemo zbog dopune u svezi kazneno pravnih zahtjeva oštećenih. 

Protiv Ružice Marjanović vodi se šest ili sedam kaznenih imovinsko pravnih postupaka, zbog prisvajanja imovinske koristi koja joj ne pripada, a koju si je ostvarila na temelju krivotvorene oporuke.  

– Prvookrivljena Ružica Marijanović, osuđena je za kazneno djelo krivotvorenje isprave, te kaznenog djela protiv imovine i prijevare. Za navedena djela sud joj je izrekao kaznu zatvora od po jednu godinu i osam mjeseci za svako djelo, odnosno jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine. Drugo i treće okrivljeni I.B. i M.S. iz Slavonskog Broda su proglašenih krivima zbog kaznenog djela pomaganja u krivotvorenju isprave i pomaganju u prijevari. Svakome od okrivljenika je izrečena kazna zatvora u trajanju od jedne godine za kazneno djelo u pomaganju krivotvorenja isprave i po jedna godina za pomaganje u počinjenju kaznenog dijela protiv imovine i prijevare, odnosno svakome od njih je izrečena je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od godinu i šest mjeseci. Sud je donio odluku kojom je djelomično usvojio imovinsko pravni zahtjev oštećenika Alena Modrušana, sina pokojnog Vinka Modrušana prema kojem mu je dosuđen zahtjev u iznosu 1,280.856 kuna, a za ostali dio upućen je na parnični postupak. Oštećena u ovom postupku je također i Mery Sišul, bivša supruga Vinka Modrušana kojoj je dosuđen također djelomični imovinsko pravni zahtjev i to u iznosu od 142.687 kuna, dok za ostali dio imovinsko pravnog zahtjeva se upućuje na parnični postupak – rekla je nakon izricanja presude u listopadu 2016. godine Snježana Polgar, glasnogovornica Općinskog suda u Požegi.

Ružica Marijanović, se nakon smrti partnera Vinka Modrušana, s kojim nije provela dovoljno vremena da bi dobila status nevjenčane supruge, odlučila na krivotvorenje testamenta i potpisa ostavitelja u kojemu je navedeno da sva njegova pokretna i nepokretna imovina, kao i novčani iznosi sa više računa pripadaju njoj. U tome su joj pomogli kao svjedoci drugookrivljeni i treće okrivljena. 

Temeljem lažne oporuke podigla za sebe je priskrbila blizu dva milijuna kuna, uključujući i novac životnog osiguranja kojeg je imao njen pokojni partner kod tvrtke iz inozemstva. Presuda kojom je njoj i njenim pomagačima dosuđena zatvorska kazna je još uvijek nepravomoćna, jer su se svi okrivljeni žalili, pa je slučaj završio na drugostupanjskom sudu u Zagrebu, odakle je vraćen ponovo u Općinski sud u Požegu na razmatranje sucu Damiru Ronko.

Ružicu Marijanović tužila je bivša supruga Vinka Modrušana Mery Sišul prije sedam godina nudeći dokaze da je oporuka lažna. Sutkinja Općinskog suda u Slavonskom Brodu Kristina Zetović Urbanovski nakon sedam godina prvog dana listopada prošle godine donijela je presudu o ništavnosti oporuke, presuda je nepravomoćna. 

Trakavica u slučaju "fatalne Slavonke", kako su je neki nazvali se nastavlja. Damir Ronko je u četvrtak potvrdio da se Ružica Marijanović može žaliti i na najnoviju presudu, što će najvjerojatnije biti tema rasprave nekog od Županijskih sudova kojemu kojem će sistemom algoritma biti dodijeljen.

Najčitaniji članci