Obavijesti

News

Komentari 39

Sudski vještaci analiziraju psihoprofil prvog HDZ-ovca

Sudski vještaci analiziraju psihoprofil prvog HDZ-ovca
1

24Express: Poznati hrvatski sudski vještak misli da Karamarko ne vjeruje ni samom sebi. Procjenjuje da nema puno prijatelja i točno zna do koje granice smije ići

VIDEO

Kada se pogleda cijela Karamarkova politička karijera ona izgleda posve nevjerojatno. Toliko akrobatike, toliko prijelaza, sad jedno sad drugo, sad kod Manolića, sad kod Mesića pa kod Sanadera, POA-a, SOA, MUP ... No, te silne promjene prije svega znači da je on znao iskoristiti pravi trenutak, znao je gdje se treba progurati. Svojom lukavošću Karamarko je znao procijeniti situaciju i naći pravu rupu u koju se treba uvući. Sve skupa djeluje prilično kontradiktorno, jer ljudi uz koje je bio baš i nisu bili HDZ-ovci, prije bi se reklo da su bili partijski nastrojeni – pojašnjava poznati pulski psihoanalitičar osnovne značajke profila novog vođe HDZ-a Tomislava Karamarka (53).

U analizi Karamarkova psihoprofila sudski vještak psihijatrijske struke u obzir je uzimao samo poznate stvari iz Karamarkove biografije, javnih nastupa te javno dostupnih podataka. Opisuje ga kao bistrog i natprosječno inteligentnog ali i kao osobu vrlo krutog karaktera, pomalo egocentričnog i hladnog kao led u odnosu s drugima.

-Taj se s izjavama ne zalijeće i zna se kontrolirati. Ima izvjesnu dozu podozrivosti. Mislim da Karamarko ne vjeruje niti sam sebi. Sumnjam da ima puno prijatelja u životu. Čovjek je vrlo distanciran i u psihijatriji bi se reklo da ima posebnu promjenu osobnosti ali ne patološku. Njemu je u odnosu na sve drugo u životu najvažniji probitak, nastoji uvijek biti na pravom mjestu i pod bilo koju cijenu – opisuje psihoanalitičar Karamarkove crte osobnosti.

Za prvog HDZ-ovca koji se rodio na Titov rođendan sudski vještak kaže kako je on zagonetan čovjek:

- Karamarko je jedna rijetka ličnost i i nema puno takvih ljudi. On ima neke mogućnosti da se takav u društvu i održi, da ne nasjeda. On će znati zakočiti kada treba, znati procijeniti sitauciju, što je bez daljnjega samo potvrda da je inteligentan. No, iz svih akrobacija koje je izvodio, postaje jasno da ima ono nešto čime može pridobiti jake ljude. Pronicljiv je, teško je reći je li i karizmatičan, ali ima nešto zajedničko s ljudima koji su obilježili povijest, pa i onima koji su to učinili u onom negativnom diktatorskom smislu. Takvi mogu zavesti čitave narode svojom demagogijom. On može ljude navesti da mu bespogovorno budu odani, da mu vjeruju– priča stručnjak za izradu psihoprofila i dodaje da kod njega ima i psihoakrobatskih osobina koje zna dobro kontrolirati.

- No, ako imamo na umu njegov pogled, držanje tijela, stav, vidi se da je je stalno u defanzivi. To se vidi. To je karakteristika čovjeka koji nikome ne vjeruje pa skoro ni sam sebi. To je njegov stav, ali i njegova snaga, iz toga proizlazi njegova dobra pozicija iz koje može manipulirati protivnicima. Tu je jači od drugih. Bez daljnjega, on je zasigurno jedan od najjačih današnjih političara u tom smislu – priča sudski vještak.

>>> Više u 24sataExpressu!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 39

VIDEO

Stiže veliko nevrijeme! DHMZ digao alarm na 2. od 3 stupnja. Za dvije regije moguća i tuča
NIJE DOBRO

Stiže veliko nevrijeme! DHMZ digao alarm na 2. od 3 stupnja. Za dvije regije moguća i tuča

Još ništa od smirenja vremena, lipanj pokazao zube! Danas će vremenski uvjeti u Hrvatskoj biti promjenjivi i nestabilni

VIDEO Strašna oluja na istoku Hrvatske: Tuča kod Županje, na A3 stajali ispod nadvožnjaka
LED VELIČINE LJEŠNJAKA

VIDEO Strašna oluja na istoku Hrvatske: Tuča kod Županje, na A3 stajali ispod nadvožnjaka

Jaka tuča, veličine lješnjaka, pogodila je područje Županje: 'Sve je trajalo pet minuta, udarala je jako u prozore i krov kuće'
VIDEO Pogledajte oluju na karti, u Dalmaciji već počelo: 'Nebo i zemlja se spojili. Pala je i tuča'
GRMI I SIJEVA

VIDEO Pogledajte oluju na karti, u Dalmaciji već počelo: 'Nebo i zemlja se spojili. Pala je i tuča'

ZADAR - Spojilo se nebo i zemlja, struja mi je čak dva puta 'blicnila', rekla nam je čitateljica koja je poslala video tuče kod Zadra. Promjenjivo oblačno te nestabilno. Mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, a lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Prema večeri postupno smirivanje i djelomično razvedravanje, ponajprije na jugu. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, uz pljuskove prolazno pojačan. Na Jadranu će puhati jugo te sjeverozapadnjak, kratkotrajno i jak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24 °C, prognoziraju iz DHMZ-a. Za osječku regiju i dalje je na snazi narančasti meteoalarm. Prema podacima sa stranice rain-alarm.com, oblačni sustav širi se iz Dalmacije prema sjeveru i istoku Hrvatske.