Dragan Paravinja: Neću glumiti marionetu, izvrćete moje riječi | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 97

Dragan Paravinja: Neću glumiti marionetu, izvrćete moje riječi

Dragan Paravinja: Neću glumiti marionetu, izvrćete moje riječi
21

Nakon rasprave odvjetnik obitelji Bilić rekao je da su zadovoljni postupanjem suda i zatvaranjem suđenja. Dodao je da se obitelj posljednjih dana osjeća iznimno teško

VIDEO

Na suđenju Draganu Paravinji saslušani su svjedoci Milka i Mile Bilić, majka i otac Antonije Bilić te još jedan svjedok vezano za pokušaj silovanja druge djevojke.

- Dragan Paravinja se izjasnio da se ne smatra krivim. Kao što znate, nova glavna rasprava je zakazana za 28. ožujka na koju je pozvano novih šest svjedoka. S obzirom da je porekao krivnju obranu će iznositi na kraju dokaznog postupka - rekao je po okončanju ročišta sudac Branko Ivić, glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku. 

Zastupnik obitelji Bilić, Vinko Ljubičić rekao je da je po njemu zatvaranje suđenja za javnost apsolutno utemeljeno u zakonu i nije bilo drugog izbora. 

- Mi smo sasvim zadovoljni s postupanjem suda. Idemo dalje. Obitelji je bilo vrlo, vrlo teško i posljednjih dana se  iznimno teško osjećaju - dodao je.

 - S rasprave je isključena javnost i prema tome u tom pravcu po zakonu vam ne mogu ništa govoriti. Mogu reći samo da se optuženi osobno protivi isključenju javnosti jer on do sada u medijima toliko bio izvrgnut pričama i smatra da mu isključenje javnosti šteti. Želio bi da javnost bude uključena i da se prati tijek postupka - rekla je Paravinjina odvjetnica Ankica Giljanović. 

Sutkinja upozorila Paravinju da se sudu obraća s poštovanjem

Dragan Paravinja pojavio se pred sudskim vijećem Županijskog suda u Šibeniku i obitelji Antonije Bilić ponovno ispijen, neuredan, s još dužom bradom, i započeo svoju kratku predstavu. Govorio je tiho i na ekavici: 

- Nisam suglasan da započne bilo što.  Nisu mi omogućili komunikaciju, pa ne znam je li angažiran odvjetnik po mom osobnom izboru - govorio je Paravinja sutkinji Nives Nikolac. 

Tražio je mogućnost da obrazloži svoj zahtjev za izuzećem suda, koji je već na pripremnom ročištu 1. ožujka odbačen te da govori o razlozima zašto je otkazao prvog odvjetnika Branka Baicu koji mu je po dolasku u šibenski zatvor 23. srpnja prošle godine dodijeljen da ga brani po službenoj dužnosti. Sutkinja Nives Nikolac mu to nije dopustila, već je tražila da se izjasni slaže li se da ga brani nova braniteljica Ankica Giljanović koju mu je sud dodijelio. Rekao je kako nema ništa protiv, ali je ponavljao da mu nisu omogućeni kontakti kako bi angažirao odvjetnika po vlastitoj dužnosti. 

- Neću da glumim marionetu - govorio je Paravinja, koji je sutkinju optužio za izvrtanje njegovih riječi. Na koncu je izustio da je suglasan ga brani nova braniteljica po službenoj dužnosti. Sutkinja mu uskratila zahtjev za još jednom odgodom početka suđenja, 'jer je očigledno da zloupotrebljava svoja prava', te ga je upozorila ga je da se sudu mora obraćati s poštovanjem.  

Prepirka Paravinje i sutkinje Nikolac trajala je 15-ak minuta, nakon čega je sud na prijedlog Držanog odvjetništva raspravu zatvorio za javnost. Izuzeće javnosti rad zaštite privatnosti maloljetne žrtve podržao je i zastupnik obitelji Bilić odvjetnik Vinko Ljubičić, a Paravinja i njegova odvjetnica ankica Giljanović bili su protiv. Svoj zahtjev za javnim suđenjem obrazložio je činjenicom da su tijekom istrage informacije izlazile u javnost, 'ali filtrirane i usmerene', a da je njegov odvjetnik Baica zbog pričanja bio izložen prijetnjama. U Šibeniku odsad nasupa bez publike.

Ročištu je prisustvovao i Paravinjin otac Obad Paravinja. 

Paravinja ne želi da proces krene

Paravinja, koji je zbog silovanja već procesuiran u Srbiji i BiH, još od 23. srpnja prošle godine u šibenskom zatvoru čeka početak ovog suđenja. Međutim, iz samo njemu znanih razloga on ne želi da proces krene. 

Na pripremnom ročištu 1. ožujka izveo je predstavu kojom je postigao da se suđenje odgodi za tri tjedna. Tražio je izuzeće šibenskog suda, te je odvjetniku Branku Baici, koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti, otkazao pravo da ga brani. 

Sutkinja Nives Nikolac dala mu je mogućnost da opunomoći odvjetnika po vlastitom izboru, a za slučaj da to ne uspije napraviti, dodijeljen mu je novi branitelj po službenoj dužnosti, šibenska odvjetnica Ankica Giljanović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 97

VIDEO

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija:  Prošlo je dosta vremena otkad je umro
UŽAS U ZAGREBU

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija: Prošlo je dosta vremena otkad je umro

U petak navečer policija je u stanu na Trešnjevci pronašla tijelo muške osobe. Još nije poznat uzrok smrti...

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem
PRIČA O BARTULICI

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem

Plus+ Stephen Nikola Bartulica u devedesetima se pojavio u Hrvatskoj. Tada je počeo njegov uspon od Ministarstva vanjskih poslova do EU parlamenta
Sretnik putem interneta uplatio listić: Nije pogodio niti jedan broj, osvojio je 80.000 eura!
ČESTITKE DOBITNIKU

Sretnik putem interneta uplatio listić: Nije pogodio niti jedan broj, osvojio je 80.000 eura!

Igrač je odigrao 10. kombinacija i uplatio 13,00 €. U večerašnjem izvlačenju 167.kola nije pogodio ništa te je osvojio 80.000,00 eura