Obavijesti

News

Komentari 2

Obrana zbog pristranosti traži izuzeće svjedoka R. Leljaka

Obrana zbog pristranosti traži izuzeće svjedoka R. Leljaka
1

Leljak je govorio o akciji "Pevec", vođenoj od 1969. do svibnja 1990., i o njoj ima oko 40.000 dokumenata. Govorio je o ubojstvu Nikice Martinovića, akciji "Feniks"...

VIDEO

U Münchenu je nastavljeno suđenje Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču. U ponedjeljak je trebao svjedočiti bivši agent Udbe Vinko Sindičić, ali se nije pojavio na sudu zbog zdravstvenih razloga. Obrana Josipa Perkovića zatražila je stanku kako bi predali i preveli njegov intervju Romana Leljaka kojeg je dao jednom hrvatskom portalu. 

Tvrde da je Leljak u intervjuu 11. svibnja ove godine izjavio da će nakon njegovog svjedočenja Perković i Mustač biti osuđeni na zatvorske kazne. Obrana traži da sud Leljaka ne prizna kao vještaka. Tvrde da je pristran i to žele dokazati intervjuom kojeg je na internetu našao odvjetnik Anto Nobilo. 

Nobilo je sudu rekao kako je za tu Leljakovu izjavu saznao jutros jer 'neredovito čita ekstremno desne portale. Sudac Dauster se s vijećem povukao te je u tijeku stanka, javlja HRT. 

Leljak pregledao petinu Udbinih arhiva

Roman Leljak je u osam godina uspio pregledati oko petinu Udbinih arhiva u Sloveniji. Polovinu dokumenata o emigraciji Udba je uništila u proljeće 1990. godine, rekao je Leljak. To su činili u Sloveniji i Hrvatskoj. 

Leljak je u svjedočenju govorio o akciji "Pevec", vođenoj od 1969. do svibnja 1990., i o njoj ima oko 40.000 dokumenata. Govorio je o ubojstvu Nikice Martinovića, akciji "Feniks" na području Raduša Bugojno i o njezinom nastavku - otmici bogoslova Stjepana Crnogorca u Salzburgu, javlja HRT.

Iz njegovog suđenja vidljivo je da su hrvatska i slovenska Udba bile ne samo najrigidnije, nego su sva ubojstva koja su činile bila najokrutnija, i to prema svim političkim neistomišljenicima Jugoslavije, rekla je Zrinka Pavlović, odvjetnica Gizele Đureković.

Perkovićeva obrana pokušala je pokazati da su služba vanjskih poslova SID i vojna sigurnost KOS surađivale protiv civila.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...