Obavijesti

News

Komentari 35

'Uskok mijenja optužnice kako glavni konj mijenja iskaze'

'Uskok mijenja optužnice kako glavni konj mijenja iskaze'
1

Da postupak dulje traje vjerojatno bi USKOK došao s još nekoliko izmijenjenih optužnica, rekao je Ivo Sanader koji je u ponedjeljak u slučaju Fimi media

VIDEO

USKOK dolazi već s trećom optužnicom i nju odbacujem. Temelji se na konstrukciji koja nije dokazana. USKOK mijenja optužnice kako njegov glavni konj za trku mijenja iskaze. Barišić je, naime, prvo rekao da mi je dao 300.000 eura i 13 milijuna kuna pa 15 milijuna kuna, a po trećoj 15.285.000 kuna. Da postupak dulje traje vjerojatno bi USKOK došao s još nekoliko izmijenjenih optužnica, rekao je Sanader koji je u ponedjeljak u slučaju Fimi media iznio dopune obrane u kojoj se posebno fokusira na izjave Mladena Barišića. 

Sanader se osvrnuo i na vrijednost svojih slika.

- Prema mom sjećanju nabavna vrijednost slika koje skupljam već 45 godina iznosi 1,974 milijuna kuna. Što se tiče tržišne vrijednosti Igor Zidić ih je 2011. procijenio na gotovo 10 milijun kuna, a sada su još i vrednije - rekao je Sanader. 

"Kad nisam dobio stan, kupio sam ga"

Ne sramim se zahtjeva za dodjelom stana koji sam tražio čak tri puta. Imao sam novac i kada nisam dobio stan, kupio sam ga, rekao je Sanader. Treći put je tražio stan kada je bio ministar znanosti.

- Ministri su se tada mijenjali kao na traci i kad mi je Tuđman rekao da ozbiljno računa na mene, pitao sam ga što ćemo s mojim stambenim pitanjem. On me uputio tadašnjem premijeru Hrvoju Šariniću i kad to nismo uspjeli riješiti tada sam kupio stan - rekao je Sanader i završio dopune obrane.

Nakon njega su se o izmijenjenoj optužnici očitovali svi ostali optuženici i ostali su kod prijašnjih očitovanja. Dokazni postupak je gotov. U srijedu USKOK kreće sa završnim riječima. Nakon USKOK-a sljedeći ponedjeljak završne riječi će iznijeti HDZ i Fimi media pa svi ostali. Očekuje se da će nepravomoćna presuda u slučaju Fimi media biti izrečena u ožujku. 

Sanader tražio da mu se riješi stambeno piranje

Podsjetimo, sutkinja Ivana Čalić je od niza dokaznih prijedloga USKOK-a i obrane okrivljenika prihvatila samo dokumentaciju Stambene komisije u Splitu iz koje je vidljivo da je Sanader u dva navrata, 1984. i 1991., od Komisije tražio da mu riješi stambeno pitanje navodeći u zahtjevu da živi u teškim nehumanim uvjetima i navodeći teške materijalne prilike. 

Kao dokaz je prihvatila i transkript sa sjednice Saborskog istražnog povjerenstva u slučaju 'Kamioni' iz travnja 2009. Dokaz je prihvaćen na okolnosti iskaza svjedoka Vladimira Fabera koji je na suđenju tvrdio da ga je Sanader pritiskao da obustavi istragu protiv bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića i njegovog pomoćnika Ive Bačića. 

Obrana tvrdi da je iz transkripta vidljivo da je Faber rekao kako nema nikakvih dokaza za podizanje optužnice protiv Rončevića i Bačića, a nije spominjao nikakav pritisak od strane Sanadera. 

Podsjetimo, Sanaderu i ostalima u slučaju Fimi media se sudi za izvlačenje novaca iz državnih tvrtki i punjenje tzv. crnog fonda HDZ-a. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime
ČUDO NA SVETOM DUHU

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći

VIDEO Slovački premijer bori se za život. Napadač koji je pucao je poznati slovački književnik!
NAPADAČ UHIĆEN

VIDEO Slovački premijer bori se za život. Napadač koji je pucao je poznati slovački književnik!

Kako javljaju slovački mediji, upucan je nakon izlaska sa sjednice Vlade. Navodno je upucan s više hitaca u prsa i trbuh, napadač je uhićen...
Dječak koji je pronašao bebu u košu u Zaprešiću: 'Pomislili smo da je mačka, šokirali smo se...'
EKSKLUZIVNO ZA 24SATA

Dječak koji je pronašao bebu u košu u Zaprešiću: 'Pomislili smo da je mačka, šokirali smo se...'

Dječak koji je pronašao dijete u košu za smeće u Zaprešiću ekskluzivno je otkrio detalje strave te večeri za 24sata