Obavijesti

News

Komentari 42

Suđenje za Core Mediju: 'Alka je alkosica i ona to sama kaže'

Suđenje za Core Mediju: 'Alka je alkosica i ona to sama kaže'
1

Svjedočio je Ivica Štorić, dugogodišnji prijatelj Dijane Čuljak. Tužiteljica mu je rekla da relativizira ulogu Čuljak u Core Mediji što je suprotno iskazima Alke Vuice

VIDEO

U postupku protiv optuženih u slučaju Core Media na Županijskom sudu u Zagrebu u četvrtak je svjedočio Ivica Štorić (40), dugogodišnji prijatelj petooptužene Dijane Čuljak.

Rekao je kako ništa nije znao o vlasničkoj strukturi tvrtke u kojoj je bio angažiran kao novinar i urednik, kao i o ulozi Dijane Čuljak u poslovanju Core Medije.

- Za posao novinara i urednika u zabavnom talk showu "Jedan na jedan" produciranom u Core Mediji za Novu TV angažirao me je Vladimir Sellier Šelebaj, bivši Dijanin suprug, s kojim me osobno upoznala - svjedočio je Štorić dodavši kako se ne sjeća je li i Čuljak, tadašnja urednica na HTV-u, bila prisutna tijekom pregovora za njegov posao. 

Tužiteljica je prigovorila Štorićevom iskazu rekavši da relativizira ulogu Dijane Čuljak što je suprotno ranijim iskazima danih istražiteljima, ali i svjedočenju Alke Vuice, pjevačice i kantautorice, koja je vodila emisiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podsjećamo, Vuica je na sudu rekla kako joj je koncept i detalje emisije iznijela Dijana Čuljak.

- Rekla mi je da, ako mislim raditi, otkažem angažman na Drugom programu Hrvatskog radija. Žurilo im se jer im je propao plan da im voditeljica bude Doris Dragović. Tražila sam dva-tri dana vremena za konačnu odluku. No, već sljedeću večer našli smo se u stanu kod Dijane i dogovorili se. Tadašnji predsjednik Stjepan Mesić trebao je biti prvi gost emisije, no kada je vidio najavu za zabavnu emisiju otkazao je gostovanje pa su uletjeli Ćiro Blažević i Goran Bregović - rekla je Vuica. Dodala je kako je Čuljak sve htjela imati pod kontrolom.

- Od moje šminke do dress-codea, čak je i brinući za vizualni identitet emisije angažirala tvrtku iz Sarajeva "Fabriku" da napravi špicu za emisiju, a onda je krenula i da mi sastavlja pitanja za goste. Ni goste nisam mogla izabrati. Tako sam brzo ušla u konflikt s Dijanom - svjedočila je Vuica.

- Zašto je Alka Vuica ljuta na mene? - pitala je Čuljak svjedoka. Štorić, koji je prijatelj i s Alkom Vuicom, odgovorio je kako je Alka 'ne može vidjeti nacrtanu' jer je bezrazložno krivi za propast vlastite novinarske karijere:

- Gledajte, Alka je stara alkosica - kazao je Štorić. Nakon toga sutkinja ga je upozorila da bira rječnik:

- Ne, doista, neće se ona uvrijediti. Alka će vam isto reći za sebe - uvjeravao je Štorić sutkinju.

Podsjećamo, bivše supružnike Šelebaj i Čuljak s još trojicom tereti se da su u razdoblju od 2004. do 2008. koristeći se svojim producentskim tvrtkama Core media i Media spot preko fiktivnih računa izvukli 25 milijuna kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke