Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
239 komentara

Šuica, profesorica engleskog: Poslušajte još malo kako govori

Šuici engleski jezik ide bolje od kolegice Ingrid, ali od profesorice engleskog ipak se očekuje da razgovjetnije i s pravilnim naglaskom izgovara riječi, pogotovo ako zastupa Hrvatsku u EU

Foto: Reuters/Pixsell/DPA
239 komentara

HDZ-ova Dubravka Šuica kandidatkinja je za potpredsjednicu Europske komisije oko koje se 'lome koplja' u Hrvatskoj zbog njene imovine, no zbog nečeg drugog je ovaj put pod povećalom javnosti.

Poslušajte kako Šuica govori engleski:

Tijekom saslušanja pred nadležnim odborima Europskog parlamenta nakon kojeg je dobila pozitivnu ocjenu, odgovarala je na pitanja članova odbora na engleskom koji je nas je 'neodoljivo' podsjetio na onaj SDP-ove Ingrid Antičević-Marinović.

Screenshot (PRE)LOŠ ENGLESKI Ingrid će zbog 'Pipl mast trast as' ipak ostati bez Bruxellesa?

Priznajemo, Šuici engleski jezik ide bolje od kolegice Ingrid, ali nekako se od profesorice engleskog i očekuje da razgovjetnije i s pravilnim naglaskom izgovara engleski jezik, pogotovo ako njime zastupa Hrvatsku u Europskoj Uniji. Uostalom, procijenite sami.

Šuica je 1981. završila anglistiku i germanistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, bila na doškolovanju na University of Buffalo u New Yorku, a kasnije je 'brusila zanat' kao profesorica engleskog i njemačkog jezika u Osnovnoj školi Lapad u Dubrovniku, i to sve do 1988. Dvije godine poslije je provela na istoj poziciji u Centru za odgoj i usmjereno obrazovanje u Dubrovnik te još dvije u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u rodnom gradu. Od 1994. do 2000. bila na poziciji profesorica engleskog jezika na Veleučilištu u Dubrovniku, a dvije godine je u tom vremenu bila profesorica njemačkog jezika na American College of Management. 

Foto: screenshot/ Podsjetimo i na njezinu političku karijeru za koju je svakako nužna elokventnost u jeziku, pogotovo ako je nekome to struka.

Od 2012. do danas je predsjednica odbora HDZ-a za vanjske poslove i europske integracije, dvije godine je bila potpredsjednica Odbora za europske integracije u Hrvatskom saboru, a do dan danas je zastupnica u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

ČESTITAO JOJ PLENKOVIĆ S engleskim se nije proslavila, ali Šuica ipak ulazi u Komisiju

Na ispitivanju pred EK Šuica je tri sata odgovarala na monotona i pitanja članova Odbora za ustavna pitanja EP-a.

Uz iznimku od par škakljivih pitanja poput abortusa i seksualnih manjina, Šuicu je samo jedan zastupnik upitao o višemilijunskoj imovini, no i to je ptianje prekinuo drugi zastupnik. 

Jučer kasno navečer neslužbeno se doznalo i da je Dubravka Šuica nova potpredsjednica Europske komisije. Sve će ovo biti službeno 17. listopada kad završavaju sva saslušanja, a parlament će odluku potvrditi 23. listopada na plenarnoj sjednici.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message