Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
231 komentara

S engleskim se nije proslavila, ali Šuica ipak ulazi u Komisiju

Sve će ovo biti službeno 17.10 kad završavaju sva saslušanja, a parlament će odluku potvrditi 23.listopada. Odmah joj je čestitao premijer Plenković

Foto: Reuters
231 komentara

Neslužbeno se doznaje da je Dubravka Šuica nova potpredsjednica Europske komisije.

Za nju su bili europski pučani, socijaldemokrati, liberali te konzervativci, dok su protiv bili zeleni, krajnja desnica i ljevica.

Pogledajte video

Na potvrdi joj je odmah čestitao i premijer Andrej Plenković.

Sve će ovo biti službeno 17. listopada kad završavaju sva saslušanja, a parlament će odluku potvrditi 23. listopada na plenarnoj sjednici.

Naime, Šuica je u četvrtak navečer puna tri sata odgovarala na pitanja na odboru za ustavna pitanja. Dubravka Šuica na pitanja članova odbora odgovarala je na engleskom jeziku, ali to joj baš i nije išlo, a na trenutke je podsjećala na engleski Ingrid Antičević Marinović. Inače, Šuica je po struci profesorica engleskog jezika, a godinama je radila u raznim školama.  U nastavku pogledajte cijelo trosatno ispitivanje.

 

Dubravku Šuicu pitalo se i o imovini. Predsjedavajući Antonio Tajani je zaustavio to pitanje i kazao kako to nije pitanje koje se tiče ovog odbora.

Upitana je također i koji je recept za obogatiti se: "Vi ste prije 20 godina bili učiteljica sa stanom od 60 kvadrata, a sada vam ide jako dobro. Imate automobile, puno rezidencija, hoćete li tim metodama pomoći i siromašnim građanima"

Iako je Tajani rekao da je takvo pitanje zabranjeno jer nije u predmetu rasprave, Šuica je rekla kako će odgovoriti.

NOVI EXPRESS Svi detalji iz tri istrage protiv Dubravke Šuice i njezina muža

- Hvala na ovom pitanju. Kao prvo, vi ne spominjete činjenice. Ovo nisu činjenice. Vi ste čitali neke članke koji naprosto nisu istiniti. Ja ću dati sve od sebe da ovaj portfelj bude jedna priča o uspjehu, kao što sam rekla. Neću sada ulaziti u detalje, iz poštovanja prema ovom domu neću govoriti o tome. Prije 20 godina živjela sam u obiteljskoj kući sa svojim mužem koji je radio kao kapetan i imao je pristojnu plaću. Moj je iskaz financijske situacije uvijek bio jasan, transparentan i sve je bilo jasno i pravilno. Sve je kokretno, istinito i sve je sukladno zakonu - rekla je Šuica.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message