Obavijesti

News

Komentari 14

Sukob: Rusija ima još puno vojnika na granici s Ukrajinom

Rusija je 25. studenog vojnom silom zaustavila tri ukrajinska ratna broda blizu Krima i zarobila 24 mornara na tim brodovima, optuživši ih da su nezakonito ušli u njezine teritorijalne vode

VIDEO

Rusija je i dalje pojačano vojno prisutna na ukrajinskoj granici nakon povlačenja "manje od 10 posto" njezinih snaga u studenom kada je napetost između dviju zemalja dosegnula vrhunac, rekao je u nedjelju ukrajinski predsjednik Petro Porošenko.

"Najveći dio je još tu. Manje od 10 posto snaga se povuklo", rekao je Porošenko, odgovarajući na tiskovnoj konferenciji na upit AFP-a o ruskoj vojnoj nazočnosti na granici.

Nakon pomorskog sukoba s Moskvom na Crnome moru krajem studenog, Porošenko je optužio Rusiju da je drastično povećala svoje vojne snage na granici dviju zemalja i upozorio na prijetnju "totalnog rata".

Nakon tog sukoba ukrajinske vlasti su uvele 30-dnevno izvanredno stanje u pograničnom i u obalnom području, što je najnovija epizoda u krizi između dva susjeda koja traje više od pet godina.

"Prijetnja invazije ruskih oružanih snaga na ukrajinski teritorij još postoji. I svakako se moramo pripremiti na nju", rekao je u nedjelju Porošenko, dodajući da ne vjeruje u smirivanje stanja i ne vidi razloga za ukidanje izvanrednog stanja.

Rusija je 25. studenog vojnom silom zaustavila tri ukrajinska ratna broda blizu Krima i zarobila 24 mornara na tim brodovima, optuživši ih da su nezakonito ušli u njezine teritorijalne vode.

Ukrajinski pomorci, među kojima su trojica bila lakše ozlijeđena u tom izgredu, pritvorena su u Rusiji o očekivanju suđenja za nezakoniti prijelaz granice.

Početkom prosinca pojavili su se prvi znaci popuštanja napetosti pošto je Kijev objavio da je Rusija djelomično oslobodila pristup Azovskome moru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.