News

Komentari 112

Sumnjiče ju za teško ubojstvo bebe: Našli su je ispod kreveta

Sumnjiče ju za teško ubojstvo bebe: Našli su je  ispod kreveta

Novorođenče, koje je pronađeno mrtvo 22. veljače prošle godine, rodilo se živo, objavila je varaždinska policija nakon završene obdukcije. Tad uzrok smrti još nije bio poznat

Prije pokretanja istrage protiv majke (29), koju sumnjiče da je 15. veljače prošle godine u mjestu u okolici Varaždina u sobi obiteljske kuće usmrtila dijete nakon što ga je rodila, trebalo je utvrditi uzrok smrti djeteta te u kakvom je žena psihičkom stanju bila u trenutku čina.

Novorođenče, koje je pronađeno mrtvo 22. veljače prošle godine, rodilo se živo, objavila je varaždinska policija nakon završene obdukcije. Tad uzrok smrti još nije bio poznat, no on je utvrđen u predistražnom postupku.

Kako neslužbeno doznajemo, postoji više uzroka smrti, no o detaljima jučer nitko nije želio govoriti.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu majku ne sumnjiči za usmrćenje, privilegirani oblik ubojstva, kojega znaju počiniti žene pod utjecajem jakog duševnog opterećenja zbog trudnoće ili poroda za koji je propisana kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Oni majku sumnjiče za kazneno djelo teškog ubojstva za koje je zakonom zapriječena kazna od deset godina zatvora ili dugotrajni zatvor. Ovih godinu i nekoliko mjeseci od samog događaja predmet nije stajao u ladici već su se utvrđivale činjenice presudne za kvalifikaciju samog djela.

Javnost je za slučaj doznala nakon što su varaždinski policajci 22. veljače po dojavi Opće bolnice Varaždin sa sudskim nalogom i u prisutnosti Općinskog državnog odvjetnika u Varaždinu pretražili kuću u kojoj je žena živjela. Tijekom pretrage, pronašli su mrtvo novorođenče, koje je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin.

Beba je, pričali su tad mještani, pronađena zamotana u plahtu i stavljena u crnu vreću pod krevetom. 

Čudili su se susjedi koji uopće nisu znali da je žena trudna. Bila je, opisivali su, malo punašnija i uglavnom su je viđali u autu, pa nitko nije ni sumnjao u trudnoću. Imala je dečka iz drugog dijela sela, ali se pričalo da se nešto posvađala s njim. 

Mladoj majci, koja je bila hospitalizirana, određen je istražni zatvor kako ne bi mogla utjecati na svjedoke. Nakon što su oni ispitani, istražni zatvor je ukinut 19. ožujka 2019.

Mještani su obitelj opisivali kao vrlo dobre i mirne ljude. Nitko nije želio nagađati što se majci "okrenulo u glavi". 

Najčitaniji članci