Obavijesti

News

Komentari 63

Super posao: Cijeli HZZO mora na obavezne preglede kod Kolindinog bivšeg savjetnika

Super posao: Cijeli HZZO mora na obavezne preglede kod Kolindinog bivšeg savjetnika
7

I nakon Kolindinog poraza, Madžar njeguje političke i sportske veze kako bi mu poslužile u privatnom poslu. Njegova poliklinika i dalje radi, a sada je dobila i siguran posao od HZZO-a

VIDEO

Tomislav Madžar, bivši savjetnik Kolinde Grabar Kitarović dobio je 'posao snova', odnosno njegova poliklinika "Vaš pregled". Naime, kako piše net.hr., njegova poliklinika dobila je siguran posao od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), javne ustanove, i to na račun – zdravstvenog osiguranja. 

 

Naime, djelatnici moćne hrvatske ustanove u koju se slijevaju doprinosi za zdravstveno osiguranje svih zaposlenih građana, a ona potom iz svih tih milijuna održava na životu cjelokupni zdravstveni sustav, upućeni su na obavezne preglede vida – u privatnu ustanovu u vlasništvu dr. Madžara.

Poslodavac ima pravo izabrati…

Novinari su poslali upit na temelju kakvog natječaja je dogovoren taj posao, odnosno, je li bilo i drugih ponuda, te su dobili pojašnjenje da se ne radi ni o kakvom ugovaranju posla, odnosno, natječaju, nego se radi o 'obavezi poslodavca da na temelju Pravilnika o sigurnosti i zaštiti zdravlja pri radu s računalom, u okviru preventivnih pregleda, osigura pregled vida radnika kod specijalista medicine rade najmanje svake dvije godine, za radnike koji koriste korekcijska pomagala, prije početka zapošljavanja na radnom mjestu s računalom i na zahtjev radnika zbog tegoba koje bi mogle biti posljedica rada s računalom, odnosno zaslonom'.

Madžar: Ispao sam nasilnik, a tako se ponio i Zoran Milanović
Madžar: Ispao sam nasilnik, a tako se ponio i Zoran Milanović

Dakle, HZZO, kao poslodavac, odnosno 'rukovoditelji službi u direkciji' predvođeni ravnateljem Lucianom Vukelićem, odlučili su se da njihovi zaposlenici vid kontroliraju upravo kod specijalista medicine rada u Zdravstvenoj ustanovi 'Vaš pregled', a ne kod nekog drugog. U odgovoru nema posebne argumentacije – zašto baš Madžareva poliklinika, a ne specijalisti medicine rada iz neke druge ustanove, no napomenuto je da su se odlučili promijeniti specijalista zbog toga jer je liječnik kod kojeg su djelatnici HZZO-a obavljali te preglede otišao u mirovinu.

Zagreb: Kolindin savjetnik verbalno napao Milanovića

Iz HZZO-a su također javili da ti pregledi nisu trošak poslodavca, da ih ne plaća ustanova HZZO tvrtki dr. Madžara, nego pregledi idu na trošak – HZZO-a. Zapravo, tvrtka dr. Madžara preglede naplati iz zajedničke kase HZZO-a.

Koliko je osoba upućeno u ustanovu dr. Madžara i osiguralo siguran prihod?

Dr. Tomislav Madžar također je odgovorio na upit Net.hr-a i potvrdio da je do sada obavljeno 157 pregleda, za cijenu od 110 kuna. 

- Ukupan iznos navedenih usluga iznosi 17.270,00 kuna, što je 0,4% ukupnog ostvarenog prihoda Ustanove za zdravstvenu skrb Vaš pregled - stoji u odgovoru dr. Madžara, koji je tako, po svemu sudeći, htio naglasiti da je zarada od dogovorenih pregleda za zaposlenike HZZO-a 'mačji kašalj' prema ukupnim prihodima njegove privatne ustanove.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...