Obavijesti

News

Komentari 0

Superbaka u 90. godini putuje, leti balonom i bavi se sportom

Superbaka u 90. godini putuje, leti balonom i bavi se sportom
4

Austrijanka Helga Ebner bavila se gotovo svakim sportom, od skijanja, plivanja, ronjenja do tenisa i alpinizma. I danas vodi grupe za vježbanje

VIDEO

Austrijanka Helga Ebner (90) iz koruškoga gradića Brückela unatoč poznim godinama i dalje je aktivna sportašica. Nekadašnju učiteljicu tjelesnog, rođenu u Klagenfurtu, svi zovu Tante Helga. Sa svojom je skupinom rekreativki došla u posjet prijateljicama iz zadarske udruge Relax.

- Oduševilo me kad sam u utorak vidjela kako djevojke boćaju - rekla je veselo teta Helga. A u 90 godina gotovo da nema sporta u kojemu nije bila aktivna, od skijanja, plivanja, ronjenja do tenisa i alpinizma. Tako je i danas. Vitalna Helga vodi tri grupe za vježbanje. Osim klasične tjelovježbe, vježba jogu, a koristi se i laganijim spravama u teretani.

Učila sam skijati i austrijskog asa Schön-Feldera, kaže Tante Helga

- Ne mogu zamisliti život bez pokreta. Mislim da je to jedini recept za dugovječnost te biti i dalje aktivan. Ljudi se premalo kreću i zato su bolesni i nezadovoljni. Treba biti pozitivan i veseo - preporučila je Helga. Osim u sportu, uživa i u putovanjima. Nakon proslave 90. rođendana sa 18 prijateljica odletjela je sinu u SAD. Iduće godine planira rođendan proslaviti u Rimu, a 2012. godine rezervirana je za Olimpijske igre u Londonu. Tante Helga još vozi svoj VW Polo. Za 90. rođendan oduševio ju je originalan dar prijatelja - vožnja balonom.

- Uživala sam gledajući zemlju s 2500 metara - kaže neustrašiva Helga. Velikom srećom smatra to što je tisuće djece upoznala sa sportom. Čak je naučila skijati i proslavljenog austrijskog skijaškog reprezentativca Rainera Schönfeldera.

Tisuće djece naučila je plivati i skijati

Za svoj doprinos razvitku austrijskog sporta Helga je dobila brojna priznanja. Posebno je ponosna na činjenicu da je tisuće djece naučila skijati i plivati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C