Obavijesti

News

Komentari 4

Supružnici Karamazan dobili 21 godinu zatvora: 'Nismo krivi'

Supružnici Karamazan dobili 21 godinu zatvora: 'Nismo krivi'
4

Nakon poništene presude, supružnici Karamazan su dobili 21 godinu zatvora

VIDEO

Nakon ponovljenog postupka sudsko Vijeće Županijskog suda u Slavonskom Brodu u ponedjeljak je presudilo da su supružnici Slavica (63) i Mijo (65) Karamazan ubili Zoricu Fadljević (51) iz Sibinja. Prvooptužena Slavica osuđena je na kaznu zatvora u trajanju od devet, a drugooptuženi Mijo na 12 godina zatvora. Presude su istovjetne kao i one u prvostupanjskom postupku. Oboje okrivljenika nije željelo dati svoj iskaz te su samo rekli da nisu krivi.

Podsjetimo, prvu presudu je, temeljem žalbe obrane osumnjičenika, poništio Visoki kazneni sud u drugostupanjskom postupku. Mirjana Madunić, sutkinja Županijskog suda u Slavonskom Brodu, u svom obrazloženju presude rekla je da se na prvostupanjsku presudu žalilo i županijsko državno odvjetništvo koje zastupa optužbu. Suđenje je započelo očitovanjem sudskog vještaka, dr. Miroslava Hercega iz bolnice Vrapče. Rekao je da je Slavica Karamazan na dan kad je pokušala samoubojstvo u požeškoj kaznionici u Općoj županijskoj bolnici bila ubrojiva.

Nema tijela, a opet ih osudili: Bračni par Karamazan dobio 21 godinu za ubojstvo Zorice
Nema tijela, a opet ih osudili: Bračni par Karamazan dobio 21 godinu za ubojstvo Zorice

Naime, prvooptužena Slavica Karamazan, nakon što je dovedena u bolnicu, vikala je: "On je ubio, on je to učinio, sva sam krvava, Kristina, Kristina... Tjerao me je da operem krv sanitarom". Po riječima vještaka, ona je to u rastrojstvu mogla izreći, no ne zna radi li se o istini. Obrana je tražila oslobađajuću presudu. Navode da je ona donesena na temelju indicija, s obzirom na to da ne postoje konkretni dokazi gdje, na koji način i čime je počinjeno navodno ubojstvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kapljica krvi koja je pronađena na garderobi drugooptuženog nije dokaz da je ubojstvo počinjeno, a na kuhinjskom nožu koji je izuzela policija iz obiteljske kuće Karamazanovih krv je životinjskog podrijetla - rekao je Zoran Mataić, Mijin odvjetnik.

Mijina druga odvjetnica Anita Pezer imala je komentar na postupak

- Visoki kazneni sud nakon prvostupanjske presude dao je jasnu uputu koji se dokazni prijedlozi moraju još detaljnije provesti. Ono što želim istaknuti iz ovakvog postupka je da mi apsolutno ne znamo tko, kako, s čime i na koji način je što od kaznenog djela počinio - rekla je Pezer. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a