Obavijesti

News

Komentari 16

Suradnik Aleksandra Vučića Palma podvodio je djevojčice? Zvao je i premijerku Brnabić

Suradnik Aleksandra Vučića Palma podvodio je djevojčice? Zvao je i premijerku Brnabić

Na tim bunga-bunga zabavama se zabavljamo, pjevamo, tu se mogu da ljubiti muškarci sa ženama, žene sa ženama, ali ne mogu muškarci s muškarcima, govorio je svojedobno Palma

VIDEO

Srbiju potresa afera u kojoj je lokalni šerif, zastupnik u parlamentu i koalicijski partner vladajuće koalicije Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, Dragan Marković Palma osumnjičen za podvođenje djevojčica i žena. 

Aferu je početkom tjedna pokrenula potpredsjednica oporbene Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić, ustvrdivši kako je "podvođenje žena, djevojaka i djevojčica gotovo svakodnevica u Jagodini, privatnom gradu Dragana Markovića Palme", koji je predsjednik Skupštine Jagodine i koalicijski partner vladajuće koalicije Ivice Dačića i Aleksandra Vučića.

Tepić je izjavila u ponedjeljak kako u Jagodini ima najmanje sedam ljudi koji žele svjedočiti o navodima da je lider Jedinstvene Srbije, Palma umješan u podvođenje maloljetnica.

Tepić je to novinarima priopćila nakon davanja iskaza u jagodinskoj policiji i dodala da je sva svoja saznanja o tome prenijela policajcima.

Međutim, ona je rekla da policiji nije otkrila identitete žrtava i svjedoka da ih, kako je navela, ne bi dovela u opasnost. Tepić je izjavila da je od nadležnih institucija zatražila da se svjedocima i žrtvama dodjeli status posebno osjetljivih svjedoka.

Dačićev i Vučićev koalicijski partner osumnjičen za podvođenje maloljetnih curica
Dačićev i Vučićev koalicijski partner osumnjičen za podvođenje maloljetnih curica

Palma je sve optužbe nazvao "najgnusnijim lažima koje je ikada čuo". Uz to je najavio da će osobno od tužiteljstva zatražiti istragu, što je i učinio, ali je pod pritiskom javnosti, zbog mogućeg utjecaja lokalne vlasti, istraga prebačena tužiteljstvu u Kraljevu.

Potpredsjednica Vlade i predsjednica Koordinacijskog tijela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović ocijenila je kao "sramotno i strašno" ako je Marinika Tepić znala za slučajeve "zlostavljanja i podvođenja djevojaka, a da je o tome je šutjela".

'U laži su kratke noge'

Uprava Grada Jagodina, čiji je Marković šef Skupštine, priopćila je da će tražiti od tužiteljstva "da utvrdi kredibilnost svjedoka i njegovo psihološko stanje", a u priopćenju istaknula kako se potvrdila narodna izreka "u laži su kratke noge".

Marković je u međuvremenu dobio značajan prostor u medijima da se brani od optužbi i sumnji, a u Skupštini Srbije je, u izravnom televizijskom prijenosu, ustvrdio da se protiv oporbene čelnice koja ga dovela u vezu s podvođenjem "dragovoljno prijavilo" oko 400 žena iz Jagodine koje spremaju tužbu jer se osjećaju uvrijeđeno i oklevetano njezinim tvrdnjama o navodnom podvođenju i sudjelovanju u tzv. "bunga bunga" tulumima.

Beograd: Ceca na konferenciji povodom degustacije suhog mesa iz pušnice Dragana Markovića

Srpski mediji podsjećaju na izjavu sadašnje premijerke Srbije, Ane Brnabić, koja je 2017. u intervjuu za Kurir istaknula kako ju je Dragan Marković Palma zvao na svoje bunga-bunga zabave. Kazala je kako ga je onda pitala što su bunga-bunga zabave, na što joj je on objasnio: "Na tim bunga-bunga zabavama se zabavljamo, pjevamo, tu se mogu da ljubiti muškarci sa ženama, žene sa ženama, ali ne mogu muškarci s muškarcima". 

Na pitanje kako doživljava Palmu, tada ministrica u srpskoj vladi kazala je kako imaju potpuno različite vrijednosti, ali da se o poslu mogu dogovoriti.

- Ne moramo svi imati ista razmišljanja. Rekla sam, dokle god nema verbalnog i fizičkog nasilja, sve je OK - kazala je tada Brnabić. 

U javnosti i medijima se, međutim, sve glasnije iskazuju sumnje o mogućem utjecaju na svjedoke, koji bi svojim izjavama i svjedočenjima mogli dovesti do pravosudnog procesa bez presedana u srbijanskoj političkoj povijesti.

Markovića je koncem prošlog tjedna za podvođenje izravno optužio i vlasnik beogradskog privatnog sveučilišta Megatrend, Mića Jovanović, ustvrdivši u medijima kako za to "postoje dokazi" i "jamči svojim životom da su se te stvari zaista događale".

Kung Fu Palma: Morate vidjeti kako boksa Bandićev kompić
Kung Fu Palma: Morate vidjeti kako boksa Bandićev kompić

No, u nedjelju navečer Jovanović se u programu provladine TV Pink javno ispričao Markoviću, navodeći kako je bio ljut jer se s njim sukobio oko gradnje zgrade jednog fakulteta u Jagodini, te se ponudio biti svjedokom obrane.

Dodatnu notu dramatičnoj razmjeni optužbi i poricanja podvođenja i pedofilije dao je u nedjelju navečer osnivač i predsjednik Zaklade Tijana Jurić, Igor Jurić, čija je petnaestogodišnja kćer bila žrtvom pedofila i ubijena je 2015.

Jurić je u emisiji "Utisak nedelje" potvrdio da zna jednog političara  koji se dovodi u vezu s pedofilijom, ali je odbio izravno potvrditi je li riječ o Markoviću jer želi zaštiti žrtvu i njezinu obitelj.

Ministar policije imao saznanja?

O svom saznanju Jurić je, kako tvrdi, izvijestio i tadašnjeg ministra policije Nebojšu Stefanovića, danas ministra obrane i bliskog suradnika srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, što je Stefanović u ponedjeljak kategorički zanijekao, navodeći kako mu nije rečeno ni ime izvršitelja ni ime žrtve te ustvrdivši da bi "ognjenim mačem" vodio kampanju protiv takve osobe.

Otac ubijene djevojčice je, ukazujući na ozbiljnost optužbi i moguće opasnosti u raskrinkavanju slučajeva pedofilije u Srbiji, u kojima je angažirana njegova zaklada, izravno upozorio da i on sam može biti žrtvom.

Beograd: Sjednica Parlamenta o rebalansu budžeta

- Nemam nikakvih suicidnih misli, znajte ako završim u Dunavu, nisam skočio sam - rekao je Jurić, navodeći kako redovito provjerava svoj automobil i nema problema sa zdravljem, aludirajući da se osjeća sigurno.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, koji je javnost naviknuo da u čestim intervjuima komentira apsolutno sve teme, ocijenio je da u ovom slučaju "to nije posao za političare, već za nadležne organe i institucije" poručivši da "zaštićenih nema, niti će ih biti", te da to "svakako neće biti ni Marković, niti bilo tko drugi". 

Bandić ga zvao u goste

Podsjetimo, Palma je na Bandićev poziv boravio u Zagrebu u studenom 2018., a njegov posjet izazvao je bijes javnosti, posebno branitelja koji se nisu mogli pomiriti s činjenicom da je ugostio bivšeg Arkanova bliskog suradnika. Zbog toga je tadašnja desna oporba u Gradskoj skupštini predvođena Zlatkom Hasanbegovićem čak priprijetila rušenjem proračuna te izlaskom iz koalicije. 

Bandić je i tu neugodnost riješio u svom stilu, javnom isprikom braniteljima oglasom u dnevnim novinama, o trošku Zagrepčana, kazavši da nije znao da je Palma bio na Arkanovu vjenčanju. Palma je među prvima poslao pismo sućuti povodom Bandićeve smrti. 

Srpski političar Dragan Marković Palma predsjednik je stranke Jedinstvena Srbija, a 1993. je sa Željkom Ražnatovićem Arkanom osnivao Stranku srpskog jedinstva.

'Bandić je primanjem četnika Palme uvrijedio sve branitelje'
'Bandić je primanjem četnika Palme uvrijedio sve branitelje'

Marković Palma je u Srbiji, ali i šire, ostao zapamćen po bizarnim potezima, u nekoliko navrata je pred kamerama dijelio novac sirotinji. Za svako dijete daje dvije tisuće dinara (manje od 150 kuna), a isto toliko dobiju bolesni stariji građani za lijekove. Samo je bitno da mu se oni dođu požaliti, a onda je sve na Palmi. 

Osim po sramoćenju sirotinje, Palma je poznati i po brojnim gafovima. Jednom je prilikom tako izjavio "da mu nisu svirali i pjevali samo Beethoven i Chopin jer je tada bio mali". ( Beethoven i Chopin su živjeli na prijelazu 18. na 19. stoljeće op.a.). 

U Jagodini je napravio zoološki vrt u koji je doveo žirafu po imenu Jovanča koju je donirao srpski naftni tajkun, a slučajem se bavilo i tužiteljstvo Srbije jer se sumnjalo da je žirafa služila kao mito.

Zadnji gaf mu je bio kad je pozvao novinare na presicu kako bi im objasnio kako se suši meso. Uz njega su bili poznati estradni pjevači, među njima i Svetlana Ražnatović Ceca, supruga ratnog zločinca Arkana.  

 

 


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?
FOKUS ISTRAŽITELJA

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?

Djevojčica (2) je nestala 26. ožujka u Srbiji. Smatraju da je ubijena. Uhitili su počinitelje. No analiza tragova zasad ne ide u prilog istražiteljima
Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primit će predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske u petak u 10 sati, u Uredu predsjednika Republike