Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
19 komentara

Suradnja Hrvatske i BiH: 'Dvije milijarde € dovoljan su motiv...'

Na službenom otvorenju Sajma gospodarstva u Mostaru pojavili su se državni čelnici okolnih zemalja, no izostali su članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine

19 komentara

Na otvorenju Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru okupili su se vodeći ljudi zemalja regije, uključujući hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, crnogorskog predsjednika Filipa Vujanovića, bugarskog predsjednika Boyka Borisova te hrvatskog člana predsjedništva BiH Dragana Čovića.

Ceremonija svečanog otvaranja nije prošla bez napetosti. Na susretu se nisu pojavili član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, što svjedoči o nastavku nesuglasica među čelnicima Predsjedništva BiH.

Plenković i Čović o jačanju suradnje

- Imam osjećaj kako su nam na taj način željeli poslati jasnu poruku, kao i prošloga tjedna kada su nakon sastanka SDA, SBB-a, SDP-a i DF-a, kao bošnjačke stranke, iznijeli usuglašen stav oko Izbornog zakona koji je nama, naravno, potpuno neprihvatljiv - komentirao je Čović novinarima.

POSJET Andrej Plenković u Mostaru: BiH državni prioritet Hrvatske

Nakon službenog otvaranja sajma Čović se sastao s hrvatskim premijerom Plenkovićem s kojim je razgovarao o gospodarskoj suradnji dviju zemalja te istaknuo da postoji prostor za daljni rast te suradnje.

- Dvije milijarde eura trgovinske razmjene dovoljno je jak motiv za novo investiranje i ja vjerujem da postoji na desetke projekata težih od milijardu eura koji mogu biti predmet dogovora oko investiranja hrvatskih kompanija u BiH i kompanija iz BiH u Hrvatsku - izjavio je Čović.

Otvoren ured HGK u Mostaru

Plenković je prvog dana posjeta BiH nazočio i otvorenju Ureda Hrvatske gospodarske komore u Mostaru. Zahvalio je svima koji su pridonijeli da se i na ovaj način potakne jačanje gospodarske razmjene, trgovinskih odnosa i ulaganja između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

IDUĆA DVA DANA Plenković će posjetiti Mostar: Bit će na otvorenju Ureda HGK

- Mi smo kao Vlada od samog smo početka poslali poruku da nam je Bosna i Hercegovina državni prioritet, da nam je prioritet kvalitetno uređenje gospodarskih i političkih odnosa, kulturne i sektorske suradnje te rješavanje niza rezidualnih pitanja. Mislim da smo u ovih godinu i pol dana pokazali zavidan angažman i zavidne rezultate - kazao je Plenković.

Upitan o izmjenama Izbornog zakona BiH, Plenković je izrazio nadu kako će u sljedećih mjesec dana doći do dogovora kako bi se institucije BiH mogle posvetiti podizanju kvalitete života građana Bosne i Hercegovine.

 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message